KEHOP-1.6.0-15-2016-00019 Tűzoltólaktanyák kialakítása - Piliscsaba tűzoltóság

A fővárostól északnyugati irányban található pilisi környezetben, Pilisvörösvár és Piliscsaba vonzáskörzetében a klímaváltozás, illetve a lakosság számának növekedése új kockázatokat jelentetett meg. A térségben a katasztrófavédelem nem rendelkezik tűzoltólaktanyával, a területre két irányból, Budapest III. kerületéből és Szentendréről, illetve Esztergom-Nyergesújfalu irányából vonulnak az egységek.

Általános cél, hogy az új katasztrófavédelmi ingatlan kialakítása a Pest megyei Piliscsabán járuljon hozzá a lakosság élet- és vagyonbiztonságának növekedéséhez. Ennek elérése a megelőzés, a felkészültség és a válaszadási, reagálóképesség erősítése, valamint megfelelő kockázatkezelési megoldások alkalmazásával történhet. A fejlesztések eredményeképpen az érintett területen csökken a reakcióidő, vagyis a vonulások megkezdéséhez szükséges idő, a szervezet a jobb diszlokációval közelebb kerül az esetekhez (csökken tehát a kivonulási idő), ezáltal növelhető a katasztrófavédelmi intézményrendszer hatékonysága, csökkenthető a bekövetkező kár mértéke – így összességében nő a lakosság személy- és vagyonbiztonsága.

Átfogó cél a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak megelőzése és mérséklése, az alkalmazkodóképesség javítása, az erőforrás-felhasználás hatékonyságának fokozása, szennyezések és terhelések megelőzése és mérséklése, egészséges és fenntartható környezet biztosítása.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00019 azonosítószámú projekt támogatási összege 2 milliárd 176 millió forint.

Projekt azonosítóKEHOP 1.6.0-15-2016-00019
Projekt címeTűzoltólaktanyák kialakítása - Piliscsaba tűzoltóság
Kedvezményezett neveBelügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Támogatási összeg2 176 000 000 Ft
Támogatási intenzitás (%)100 %
A projekt tervezett fizikai befejezése2023.10.30.

Kapcsolódó hírek, közlemények:


2022. május 30. - Épül a piliscsabai tűzoltólaktanya
2021. augusztus 06. - Katasztrófavédelmi őrs épül Piliscsabán