Széchenyi terv plusz

Széchenyi Terv Plusz 2021-2027

Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz (KEHOP Plusz) az éghajlatváltozás hatásai miatt fellépő problémák – például az árvíz-, és belvízproblémák, aszályok, erőforrásaink túlzott használata – kiküszöbölésére nyújt támogatást.

Az előző időszak környezeti operatív programja, a KEHOP alapján és azt kiegészítve a KEHOP Plusz sok újdonsággal bővült, figyelembe véve az újonnan felmerült környezeti problémákat, az átalakuló szabályozási környezetet és az erősödő zöldítési törekvéseket.

A KEHOP Plusz az Európai Unió által meghatározott szakpolitikai célokból a másodikat – Zöldebb Európa – fedi le, öt prioritáson keresztül. Célja a környezetszennyezés és az erőforrásaink túlzott kihasználásának csökkentése, a biológiai sokféleség megóvása és a fenntarthatóság előtérbe helyezése.

A KEHOP Plusz program keretében megvalósuló katasztrófavédelmi projektek célja a háttérinfrastruktúra működtetéséhez szükséges jármű- és eszközbeszerzés támogatása, valamint a tűzoltóságok, az őrsök korszerűsítése és építése, valamint a vármegyei irányító egységek infrastruktúrájának fejlesztése.

https://www.palyazat.gov.hu/programok/szechenyi-terv-plusz