Hírek aloldal fejlécképe

Szervezeti hírek

Elhunyt Deák József nyugállományú tűzoltó ezredes 2022. augusztus 12.

2022. július 19-én, életének 76. évében elhunyt Deák József nyugállományú tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Főosztály volt vezető főtanácsosa.

Folytatódik a szúnyoggyérítés 2022. augusztus 08.

A megelőző hét esőzései után újra kialakultak a szúnyogok fejlődéséhez optimális élőhelyek, ezért elsősorban biológiai módszerrel folytatódik a gyérítési program.

Halálos tűz Jászkiséren 2022. augusztus 05.

Pénteken negyed kilenckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint tűz keletkezett egy jászkiséri családi házban.

Csütörtöktől szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás 2022. augusztus 03.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 00.00 órától 2022. augusztus 6-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

Együttműködés az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével 2022. augusztus 03.

Együttműködési megállapodást kötött augusztus 3-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége.

Elhunyt Kornis György nyugállományú polgári védelmi alezredes 2022. augusztus 02.

Életének 71. évében, 2022. július 19-én türelemmel viselt, súlyos betegségben elhunyt Kornis György nyugállományú polgári védelmi alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jogelőd szervezetének a BM Polgári Védelmi Országos Parancsnokság, Budapesti Hadkiegészítő Parancsnokság Nyilvántartási és Információs Osztály volt osztályvezetője.

Mentőkutyások nemzetközi továbbképzése Svájcban 2022. augusztus 02.

A HUNOR hivatásos mentőszervezet mentőkutyás egységének tagja, Leczki Sarolta tűzoltó főtörzszászlós és kutyája, Karma a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság támogatásával vett részt a Nemzetközi Kereső- és Mentőkutyás Szervezet Svájcban megtartott július végi képzésén.

Elérhető a huszonhatodik tűzvédelmi teszt a honlapunkon 2022. augusztus 01.

Elérhető a katasztrófavédelem legújabb tűzvédelmi tesztje. A XXVI. online feladványban szereplő kérdések a szabadtéri tüzek, az égetés, a tűzgyújtási tilalom és az aszályos időszak veszélye témakörét járják körbe.

72 településen és 9 budapesti kerületben lesz szúnyoggyérítés 2022. augusztus 01.

A hosszú aszályos időjárás következtében valamelyest mérséklődött a szúnyogártalom, a hétvégi felhőszakadás azonban kedvez a szúnyogoknak. Az esőzés hatására nemcsak a természetes vizek környezetében, hanem azoktól távolabb is képesek nagy számban megjelenni a vérszívók.

A komlói tűzoltók nyerték a XXV. Tűzkakas Strandfoci Bajnokság vándorserlegét 2022. július 31.

Július utolsó hétvégéjén tizennyolc csapat, több mint száznyolcvan focistája küzdött meg egymással Pakson, az Ürgemezei Strand homokjában az országos strandfoci bajnokságon. A döntőben a komlói és kiskunhalasi csapat versengett a trófeáért, amelyet végül a komlói tűzoltók vittek magukkal. A bronzmérkőzésen a Jászberényi Öregfiúk csapata talált többször a hálóba, így ők álltak a dobogó harmadik fokára.

Földrengés volt Kács közelében 2022. július 28.

A műszerek 2,5-ös erősségű földmozgást érzékeltek, károkról nem érkeztek bejelentések a katasztrófavédelemhez.

Pótfelvételit hirdet a Katasztrófavédelmi Intézet 2022. július 27.

Július 26-tól újra megnyílt a lehetőség bejutni az Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetének képzéseire. Az intézmény több, államilag támogatott, nappali és levelező munkarendű alap- és mesterképzést kínál leendő hallgatóinak.