Hírek aloldal fejlécképe

Szervezeti hírek

Két földrengés volt Répcelak térségében 2021. szeptember 18.

Károkról nem érkezett lakossági bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Fél perces győzelem a Vértesi viadalon 2021. szeptember 17.

A Komárom-Esztergom megyei tűzoltók sikerével zárult a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kismotorfecskendő-szerelő versenye szeptember 17-én Csókakőn. A vízsugarak viadalában a korábbi többszörös bajnok püspökladányi tűzoltók végeztek a második helyen, míg a bronzérmet Baranya megye szerezte meg.

Videokonferencia a rescEU fejlesztéséről 2021. szeptember 17.

Informális videokonferencián tárgyaltak a rescEU fejlesztéséről, a kapacitások bővítéséről szeptember 17-én az európai katasztrófavédelmi szervezetek vezetői. A virtuális találkozót az Európai Polgári Védelem és Humanitárius Segítségnyújtási Műveletek Főigazgatóságának (DG ECHO) vezetője hívta össze.

Suhogtak a nyilak Sötétvölgyben 2021. szeptember 16.

Egy év kihagyás után immár ötödik alkalommal suhogtak a nyilak Szekszárdon, a Sötétvölgyben: szeptember 15-én, a megyeszékhely közelében fekvő erdőben ismét megrendezték az V. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Paksi Celőke Íjász Sportegyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület által szervezett rendezvény sikeréhez a kellemes, napsütéses időjárás is hozzájárult.

Halálos lakástűz Taranyban 2021. szeptember 16.

Csütörtökön, hajnali fél háromkor érkezett a jelzés, amely szerint ég egy családi ház a Somogy megyei Taranyban, a Szent István utcában. A száz négyzetméteres családi ház konyhájában keletkezett a tűz, a helyiség teljesen kiégett. A tűz elérte a közlekedőt és egy másik szobát is.

Közös vízvédelmi szakmai nap 2021. szeptember 15.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezetének vízvédelmi és iparbiztonsági szakterülete és az Országos Vízügyi Főigazgatóság szervezésében vízminőség-védelmi kárelhárítási online gyakorlatot tartottak szeptember 15-én. A rendezvényen a tizenkét, hatáskörrel rendelkező vízügyi és vízvédelmi hatósági jogkörrel rendelkező igazgatóság szakemberei, valamint a vízügyi igazgatási kollégák vettek részt.

Nagy halakat fogtak ki a versenyen 2021. szeptember 12.

Harmincegy csapat indult az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett IV. Tükörponty BM Országos 24 órás Csapat Horgászversenyen. A megméretést szeptember 10-én és 11-én rendezték meg a Majosliget Pihenő- és Horgászparkban.

Véget ért a GrimpDay 2021. szeptember 12.

Tizenegyedik helyen végzett szeptember 11-én a HUNOR csapata a belgiumi Namurban megrendezett kötéltechnikai világversenyen. A három napos megméretésen nemcsak a fizikai és technikai felkészültségük, hanem a mentális erőnlétük is vizsgázott.

Húsz éve érte terrortámadás az Egyesült Államokat 2021. szeptember 11.

2001. szeptember 11-én szenvedte el történelme legnagyobb terrortámadását az Egyesült Államok: azon a napon terroristák eltérítettek négy repülőgépet, hárommal belerepültek a World Trade Center (WTC) ikertornyaiba, illetve az Amerikai Védelmi Minisztérium épületébe. New York-ban a WTC-nél háromszáznegyvenhárom tűzoltó halt hősi halált.

Zuhogó esőben is biztosra kellett menniük 2021. szeptember 10.

„Reggel óta szakad. Mindenünk is vizes. És ami eddig nem volt az, most az lesz”, ezt a rövid üzenetet küldte Pinkóczi Tamás tű. százados pénteken reggel Namurból, ahol éppen egy festői szépségű vízfelület meghódítására készültek a GrimpDay-verseny csapatai.

Nehéz napja volt a HUNOR-nak Belgiumban 2021. szeptember 10.

A belgiumi Namurban zajló GrimpDay szeptember 9-i első versenynapja nem kímélte a csapatokat. Hatalmas területen kellett kiismerni magukat a versenyzőknek, a korábbinál nehezebb és összetettebb feladatok során nemcsak a gravitációval küzdöttek, hanem az időjárással és az extrém terheléssel is.

Ismét Hajdú-Bihar megyébe került a vándorserleg 2021. szeptember 09.

Lezárult az idei Országos Tűzmegelőzési Vetélkedő, amelyet a katasztrófavédelmi szervek hatósági feladatokat ellátó állományának szervezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete. Kétfős csapatokban mérték össze tudásukat a megyék és a főváros szakemberei. A legjobbak között a legeredményesebb csapatnak kijáró elismerést és serleget Hadú-Bihar megye kapta, a tagok kiemelkedően szerepeltek a tesztsorok kitöltése mellett a gyakorlati ellenőrzéseken is. A dobogó első fokáról egy ponttal lecsúszva Pest megye végzett másodikként, míg a fővárosi team harmadik lett.