Hírek aloldal fejlécképe

Szervezeti hírek

Társszervekkel közös téli felkészülés 2022. november 28.

November 28-án téli felkészülési törzsvezetési gyakorlatot szervezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a központi, területi és helyi operatív munkaszervek bevonásával. A gyakorlat keretében részlegesen aktiválták a Katasztrófavédelmi Koordinációs Tárcaközi Bizottság Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központot és annak feladatrendszerét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ágazati és szervezeti szakértőinek részvételével.

Hatalmas volt az érdeklődés a katasztrófavédelem képzései iránt 2022. november 25.

Az intézmény központi nyílt napján több mint háromezren látogattak el a Ludovika Campusra, ahol az egyetem képzéseiről és a hallgatói életről is tájékozódhattak az érdeklődők november 25-én. A nyílt napon a Katasztrófavédelmi Intézet is bemutatkozott.

A Belügyi Tudományos Tanács záróünnepsége 2022. november 25.

November 25-én, a Belügyminisztériumban tartották a Belügyi Tudományos Tanács őszi ülését, amely egyben a Magyar Tudomány Ünnepe belügyi fejezetének zárórendezvénye is volt. A találkozón adták át az ágazati tudományos pályázatok, köztük a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács (KTT) pályázatának díjait.

Két ember meghalt Patakon 2022. november 25.

Péntek hajnali két óra körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád megyei Patakon kigyulladt egy családi ház, amelyben emberek vannak.

Nyírteleken is áldozatot szedett a tűz 2022. november 24.

Csütörtök este tizenkilenc óra után érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi ház Nyírtelek külterületén, az épületben egy ember tartózkodik és gázpalack is van.

Halálos tűzeset Kisdombegyházon 2022. november 24.

Csütörtök délután fél három körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Békés megyei Kisdombegyházon kigyulladt egy családi ház. Négy járművel tizenhét tűzoltó vonult az égő Lehel utcai parasztházhoz.

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk! 2022. november 24.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor. Az évnek ebben az időszakában az emberek többet tartózkodnak otthon, működik a fűtés, emellett gyakrabban főzünk és világítunk. Hamarosan meggyújtjuk az adventi koszorún lévő gyertyákat, különböző fényfüzérekkel díszítjük fel az otthonunkat, ezek tűzveszélyesek lehetnek.

Dobogós helyezés a BM Országos Úszóbajnokságán 2022. november 24.

A Belügyminisztérium Országos Úszóbajnokságának a Kecskeméti Fürdő adott otthont november 23-án. A megméretést immár tizedik alkalommal a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szervezte meg.

Kéményseprőipari mesterképzés és mestervizsga az Oktatási Központban 2022. november 23.

Tizenkét kéményseprő szakmunkás szerzett kéményseprőmester végzettséget november 22-én a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kéményseprőmester-vizsgafelkészítő tanfolyamán. A frissen végzett kéményseprőket a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ iskolázta be.

Továbbképzésen vettek részt a műveletelemzők 2022. november 22.

Az országos tűzoltósági főfelügyelőség november 22-én online formában tartott továbbképzést a katasztrófavédelmi műveletek elemzését végző állomány részére. A képzésen a tűzoltósági főfelügyelők, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állományának képviselői és a tűzoltósági felügyelők kaptak tájékoztatást a káresemények elemzésével, feldolgozásával kapcsolatos tapasztalatokról.

Elhunyt dr. Karsai László Ernő főorvos 2022. november 22.

November 14-én, életének hetvennegyedik évében, rövid, súlyos, méltósággal viselt betegség következtében elhunyt dr. Karsai László Ernő, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság volt főorvosa.

Nyílt Napon mutatkozik be a Katasztrófavédelmi Intézet 2022. november 21.

November 25-én, 10 órától várja leendő hallgatóit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, hogy bemutassa a felsőoktatási intézményben működő karok képzési kínálatát. A nyílt napon a Katasztrófavédelmi Intézet is bemutatkozik