Hírek aloldal fejlécképe

Szervezeti hírek

Több mint 132 milliós pénzbeli támogatás az önkormányzati tűzoltóságoknak 2021. május 12.

Az önkormányzati tűzoltóságok részére negyedik alkalommal kiírt, 225 millió forint keretösszegű eszközfejlesztési pályázat kapcsán első körben a pénzbeli támogatásokról született döntés.

Óriási balesetet modelleztek az M25-ös gyorsforgalmi úton 2021. május 11.

Közös gyakorlatot tartott a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentőszolgálat, a Magyar Közút, a Magyar Vöröskereszt, a Volánbusz Zrt., és az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport az M25-ös gyorsforgalmi úton kedd délelőtt.

A Duna felső szakaszán és a Körösöknél folytatódik a biológiai szúnyoggyérítés 2021. május 10.

A következő napokban a Duna felső szakaszán a Szigetközben és Komárom térségében, valamint Körösök vidékén lesz biológiai szúnyoggyérítés. A szakemberek összesen 1800 hektárnyi vízfelületre juttatják ki a kizárólag a csípőszúnyogok lárváit elpusztító természetes készítményt.

Változott az alkotói pályázat leadási határideje 2021. május 06.

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság februárban immáron nyolcadik alkalommal hirdette meg az alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak. A kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel a művek beadási határideje módosult, egészen október 15-ig várják a gyerekek alkotásait.

Elhunyt Suhajda István nyugállományú polgári védelmi alezredes 2021. május 06.

Életének hetvenötödik évében rövid betegség következtében május másodikán elhunyt Suhajda István nyugállományú polgári védelmi alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jogelőd szervezetének, a BM Tűz- és Polgári Védelmi Országos Parancsnokság Polgári Védelmi Főigazgatóság Műszaki-technikai Főosztály Híradóosztályának volt vezetője.

Speciális tehergépjárművekkel bővült a katasztrófavédelem eszközparkja 2021. május 05.

Európai uniós forrásból két új oldalrakodó konténerszállító jármű és egy kisebb méretű nyerges vontató erősíti április közepétől a katasztrófavédelem mentési képességeit. A csaknem 238 millió forint összköltségű gépjárművek beszerzésével egy újabb fontos lépés történt a mentőegységek fejlesztése terén. A beruházás a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú, az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása projekt keretében valósult meg.

Köszöntő a Tűzoltónap alkalmából 2021. május 04.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszöntője a Tűzoltónap alkalmából.

Elismerések a Tűzoltónap alkalmából 2021. május 03.

Május 4-e, a Tűzoltónap alkalmából a katasztrófavédelem állományának számos tagja részesült elismerésben, vagy soron kívüli előléptetésben.

Budapesten és Sopronban gyérítik a szúnyoglárvákat 2021. május 03.

A következő napokban a Sopron és a Budapest környéki vizekben folytatódik a szúnyoglárvák elleni biológiai védekezés. A kivitelezést elsősorban gépjárműre rögzített, nagynyomású permetezővel végzik, azokra a vizes területekre, amelyeket nem lehet autóval megközelíteni, azokat gyalogosan megközelítve juttatják ki a biológiai készítményt. A héten 450 hektárnyi vízfelületre adagolják ki a lárvák ellen használt természetes anyagot.

Tűzoltónapon szünetel a hivatali ügyintézés a katasztrófavédelemnél 2021. május 03.

Szent Flórián napja, május 4-e a katasztrófavédelemnél dolgozók számára munkaszüneti nap. Ezen a napon az ügyfélszolgálati ügyfélfogadás és a hatósági ügyintézés szünetel. A szünnapon is kereshető a szervezet e-mailben vagy postai úton, az írásos megkereséseket a következő munkanapon, május ötödikén regisztráljuk, és azt követően válaszoljuk meg.

A tűzvédelem múltjába kalauzol a legújabb tűzvédelmi teszt 2021. május 03.

Elkészült a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság legújabb online tűzvédelmi tesztje. A májusi teszt a hazai tűzvédelem múltjába vezeti az érdeklődőt, emellett több, magyarok által feltalált tűzoltóeszközt is bemutat. Május negyedike Szent Flóriánnak, a tüzes mesterségek, köztük a tűzoltók védőszentjének ünnepe.

Halálos lakástűz a Nógrád megyei Palotáson 2021. május 02.

Kigyulladt egy fürdőszoba szombat este Palotáson, a Szabadság úton. A héhalmi önkéntes és a pásztói hivatásos tűzoltókat egy százhúsz négyzetméteres családi házhoz riasztották. A kiérkező tűzoltók a ház fürdőszobájában egy elhunyt embert találtak. A fürdőszobában háztartási hulladék égett, a tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak a fürdőből. A katasztrófavédelem vizsgálja az eset körülményeit és a tűz okát.