KEHOP-1.6.0-15-2016-00016 Személyi és beavatkozó felszerelések beszerzése

A projekt célja, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a lehető legrövidebb idő alatt képes legyen a szélsőséges időjárási események következtében kialakult helyzetek során bajba jutott állampolgárok életének és anyagi javainak mentésére, rendelkezzen az ehhez szükséges eszközökkel, valamint az eszközök használatára kiképzett, a beavatkozáshoz szükséges egyéni védőfelszerelésekkel rendelkező szakemberekkel.

A HUNOR Központi Mentőszervezet 2011-ben alakult meg, kiemelt feladata az árvíz, viharkárok, illetve földrengés esetén romok alatt rekedt emberek kutatása, illetve mentése, továbbá számukra elsősegély nyújtása. Ezen feladatok ellátásához egységes, speciális munkavégzést lehetővé tevő ruházat és egyéni védőeszközök, műszaki mentés esetén speciális felszerelés (kötéltechnika), valamint kereső- és kutatóeszközök, az elsősegélynyújtáshoz, továbbá a tábori ellátáshoz felszerelések szükségesek.

A pályázat keretein belül a HUNOR mentőszervezet feladatainak ellátásához, az állomány részére egységes, speciális munkavégzést biztosító ruházat és egyéni védőeszköz, valamint technikai felszerelések (alpintechnikai készlet, gáz- és sugárzásmérő, betonvágó eszközök, búvár és vízi-mentő felszerelés stb.) beszerzésére kerül sor. A beszerezni tervezett felszerelések használatával a HUNOR mentőszervezet a viharkárok, árvizek, földrengések során az eddiginél is hatékonyabb beavatkozásra és mentésre lesz képes.

A projekt támogatási összege 100 millió forint.

Projekt azonosító KEHOP 1.6.0-15-2016-00016
Projekt címe Személyi és beavatkozó felszerelések beszerzése
Kedvezményezett neve Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Támogatási összeg 100 000 000 Ft
Támogatási intenzitás (%) 100 %
A projekt tervezett fizikai befejezése 2017.07.31.

Kapcsolódó hírek, közlemények:


2018. március 22. - Újabb elemekkel bővül a HUNOR eszköztára
2017. november 22. - Új eszközöket kapott a HUNOR