Több megyében heves zivatarok is várhatók, a tűzoltók számos helyen dolgoznak

2022. április 24. 16:47

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére.

Az érintett területeken hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, vagy akár jégeső is.

A viharos szél miatt a szokásosnál többször riasztották a tűzoltókat vasárnap délután Heves megyébe, Szihalom településre, de több helyen dolgoznak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is, itt Bükkábrány és Mezőkövesd településeken adtak munkát a kidőlt fák, megsérült tetőszerkezetek. Személyi sérülésről nem érkezett információ.

Mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Fontos, hogy a fák, fasorok mellett kellő óvatossággal közlekedjenek. Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost, sérült közművet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t! Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android, és iOS operációs rendszerű eszközökre.

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig az http://utinform.hu/-n olvashat.