Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

A szüret velejárója a mustgáz okozta veszély
2022. augusztus 17.

Az ország több pontján már megkezdődött, máshol készülnek az idei szüretre, a korai érésű szőlők esetében már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös KÖZLEMÉNYE
2022. augusztus 16.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 17. (szerda) 00.00 órától 2022. augusztus 19. (péntek) 24.00 óráig harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére.

Folyamatos a segítségnyújtás a katasztrófavédelem részéről
2022. augusztus 15.

A háború kitörése óta folyamatosan dolgoznak a katasztrófavédelem munkatársai az Ukrajnából érkezők elhelyezésén. A katasztrófavédelem a társszervekkel közösen gondoskodik a háborús országból érkezőkről, koordinálja az elhelyezésüket, továbbutazásukat. Nemcsak a katasztrófavédelem vesz részt a bajba jutottak megsegítésén, sokan önkormányzati, karitatív és humanitárius szervezetek révén kerülnek biztonságos helyre.

Halálos tűz Kétújfalun
2022. augusztus 15.

Vasárnap este fél 8-kor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a szomszédok két hete nem láttak egy idős, egyedül élő embert a Baranya megyei Kétújfalun. A szomszédok a kutya ugatására figyeltek fel.

BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG KOMMUNIKÁCIÓS SZOLGÁLAT KÖZLEMÉNY Újabb menekültek elhelyezését segítette a katasztrófavédelem
2022. augusztus 08.

A háború kitörése óta folyamatosan dolgoznak a katasztrófavédelem munkatársai az Ukrajnából érkezők elhelyezésén. A katasztrófavédelem a társszervekkel közösen gondoskodik róluk, koordinálja az elhelyezésüket, továbbutazásukat. Nemcsak a katasztrófavédelem vesz részt a bajba jutottak megsegítésén, sokan önkormányzati, karitatív és humanitárius szervezetek útján kerülnek biztonságos helyre.

Folytatódik a szúnyoggyérítés
2022. augusztus 08.

A megelőző hét esőzései után újra kialakultak a szúnyogok fejlődéséhez optimális élőhelyek, ezért elsősorban biológiai módszerrel folytatódik a gyérítési program.

Halálos tűz Jászkiséren
2022. augusztus 05.

Pénteken negyed kilenckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint tűz keletkezett egy jászkiséri családi házban.

Csütörtöktől szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás
2022. augusztus 03.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 4-én (csütörtök) 00.00 órától 2022. augusztus 6-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

Eddig 12 288 menekült elhelyezését segítette a katasztrófavédelem
2022. augusztus 01.

Továbbra is sok gyermek és nő érkezik a háború elől menekülve Ukrajnából Magyarországra. A katasztrófavédelem a társszervekkel közösen gondoskodik róluk, koordinálja az elhelyezésüket, illetve a továbbutazásukat. Nemcsak a katasztrófavédelem vesz részt a bajba jutottak elhelyezésében, sokan önkormányzati, karitatív és humanitárius szervezetek segítségével kerülnek biztonságos helyre.

72 településen és 9 budapesti kerületben lesz szúnyoggyérítés
2022. augusztus 01.

A hosszú aszályos időjárás következtében valamelyest mérséklődött a szúnyogártalom, a hétvégi felhőszakadás azonban kedvez a szúnyogoknak. Az esőzés hatására nemcsak a természetes vizek környezetében, hanem azoktól távolabb is képesek nagy számban megjelenni a vérszívók.