Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Halálos tűz egy kondorosi tanyán
2022. május 16.

Hétfő délután négy órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Békés megyei Kondoroson egy régi tanyaépületben egy holttestet és egy korábbi tűz nyomait fedezték fel.

A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye nem múlt el
2022. május 13.

A fűtési szezonnak vége, de ez nem azt jelenti, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna. Nemcsak a fűtés miatt, hanem a nyílt égésterű vízmelegítők működésekor is keletkezhet szén-monoxid, márpedig meleg vizet egész évben használunk. A szén-monoxid veszélye tehát egész évben fenyeget.

Még mindig sok menekült elhelyezéséről kell gondoskodni
2022. május 11.

A katasztrófavédelem szakemberei változatlanul a nap huszonnégy órájában jelen vannak a határ menti gyűjtőpontokon, humanitárius tranzitpontokon. Felmérik, hogy hány embernek van szüksége ellátásra, elhelyezésre. Az Ukrajnából érkező menekültekkel kapcsolatos feladatokat a katasztrófavédelem operatív törzsei koordinálják.

Közlemény
2022. május 09.

Jelenleg a katasztrófavédelemnél csaknem tízezer hivatásos állományú kolléga dolgozik, közülük több mint hétezren készenléti feladatot ellátó tűzoltók. A szervezet feltöltöttsége több mint 92 százalékos. A szervezetet elhagyók létszáma nem kimagasló, a hivatásos állományból idén összesen 125-en szereltek le.

Eddig 10 544 menekültet helyezett el a katasztrófavédelem
2022. május 06.

Továbbra is több ezer háború elől menekülő ember, köztük sok gyermek érkezik Ukrajnából Magyarországra. A katasztrófavédelem a társszervekkel és a karitatív szervezetekkel közösen gondoskodik róluk, koordinálja az elhelyezésüket, illetve a továbbutazásukat. Nemcsak a katasztrófavédelem vesz részt a bajba jutottak elhelyezésében, sokan önkormányzati, karitatív és humanitárius szervezetek segítségével kerülnek biztonságos helyre, fontos szempont, hogy a családok együtt maradjanak.

Több mint tízezer menekültet helyezett el eddig a katasztrófavédelem
2022. április 29.

Még mindig több ezer háború elől menekülő ember, köztük sok gyerek érkezik Ukrajnából Magyarországra. A katasztrófavédelem a társszervekkel és a karitatív szervezetekkel közösen gondoskodik róluk, koordinálja az elhelyezésüket, illetve a továbbutazásukat. Nemcsak a katasztrófavédelem vesz részt a bajba jutottak elhelyezésében, sokan önkormányzati, karitatív és humanitárius szervezetek segítségével kerülnek biztonságos helyre, fontos szempont, hogy a családok együtt maradjanak.

Megújuló lakossági riasztórendszerek, biztonságosabb környezet
2022. április 29.

Lezárult a KEHOP-1.6.0-15-2016-00009 azonosító számú, Iparbiztonsági távmérőhálózat továbbfejlesztése elnevezésű uniós projekt. A beruházás az országos radiológiai távmérőhálózat fejlesztése mellett célul tűzte ki a lakossági riasztó-tájékoztató rendszer kiépítését további veszélyes üzemek környezetében, a különböző riasztórendszerek egy platformra helyezését, valamint a reagálási, döntési folyamatokat optimalizáló rendszer kialakítását. A projekt az Európai Unió 4 milliárd 800 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából valósult meg a Magyar Állam társfinanszírozása mellett.

Folyamatos a jelenlét és a segítségnyújtás a katasztrófavédelem részéről
2022. április 26.

A katasztrófavédelem szakemberei változatlanul a nap huszonnégy órájában jelen vannak a határ menti gyűjtőpontokon, humanitárius tranzitpontokon. Felmérik, hogy hány embernek van szüksége ellátásra, elhelyezésre. Az Ukrajnából érkező menekültek elhelyezésével és ellátásával kapcsolatos feladatokat a katasztrófavédelem operatív törzsei koordinálják. A katasztrófavédelem a társszervekkel és a karitatív szervezetekkel közösen gondoskodik róluk, segíti az elhelyezésüket, illetve a továbbutazásukat.

Indul a szúnyoggyérítés
2022. április 25.

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Több megyében heves zivatarok is várhatók, a tűzoltók számos helyen dolgoznak
2022. április 24.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére.