Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Új tűzoltólaktanyák épülnek Pécsen
2021. április 20.

Egy időben két laktanya építése is elkezdődik áprilisban Pécsett. Az egyik objektum az Engel János József utcában, a másik a Tüzér utcában épül meg. Az Engel utcai beruházás a jelenlegi laktanya mellett indul meg, míg a Tüzér utcai épület zöldmezős beruházással valósul meg. A KEHOP-1.6.0-15-2016-00013 azonosítószámú „Tűzoltó laktanyák kialakítása – Pécs” elnevezésű európai uniós projekt csaknem 5,994 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít arra, hogy a két beruházás megvalósuljon.

Csak a fűtési szezonnak van vége, a szén-monoxid veszélye marad
2021. április 19.

Habár a hideg időjárás miatt a háztartások többségében még fűtenek, hivatalosan április 15-én véget ért a fűtési szezon. Ez azonban nem jelenti azt, hogy elmúlt volna a szén-monoxid-mérgezések veszélye. A fűtési szezonban ugyan gyakrabban riasztják a tűzoltókat a mérgező gáz miatt, de ahol nyílt lánggal működő vízmelegítőt használnak, ott egész évben veszélyt jelent a szén-monoxid. A legtöbb mérgezés és tragédia oka, hogy rossz, elavult, nem karbantartott, esetleg engedély nélkül felszerelt fűtőeszközzel fűtenek, illetve nem megfelelő a szellőzés.

Halálos füstmérgezés Kaposvárott – ketten haltak meg
2021. április 16.

Egy füstölő családi házhoz riasztották a tűzoltókat pénteken fél 11-kor Kaposvárott, a Keletivánfa utcában. A kaposvári tűzoltók egy járművel érkeztek a helyszínre, az épület átvizsgálásakor két halottat találtak.

Halálos lakástűz Hajdúnánáson
2021. április 12.

Lakástűzben meghalt egy ember hétfő délután Hajdúnánáson, a Perczel utcában. A száz négyzetméteres családi ház hálószobájában az ágy égett. A helyszínre két járművel kiérkező hajdúnánási tűzoltók a tűz oltása közben egy holttestet találtak az ágy mellett. A tűz keletkezésének pontos okát és körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Halálos lakástűz Óbudán
2021. április 05.

Húsvét hétfőn, hajnali fél négykor érkezett a jelzés, amely szerint Budapest harmadik kerületében kigyulladt egy lakás. Az óbudai lakástűz a Folyamőr utcában, egy tízemeletes panelház hetedik emeleti lakásában volt. Tizenkét budapesti tűzoltó három járművel vonult a helyszínre, akik hamar megfékezték a lángokat, azonban oltás közben egy holttestet találtak. A lakás hálószobájában az ágy és egy beépített szekrény égett. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Tarlóégetés közben halt meg egy férfi Rédicsen
2021. március 30.

Kedden délután, három óra körül érkezett jelzés, amely szerint a 75-ös főút mellett, Rédics közelében egy hektáron ég a kukoricatarló. A helyszínre a lenti tűzoltók vonultak egy tűzoltógépjárművel. A tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat, de oltás közben a leégett területen egy férfi holttestét találták meg.

Halálos lakástűz Győr-Moson-Sopron megyében
2021. március 17.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobája kedden este Öttevényben, a Fő utcában, ahol a lángok az épület födémszerkezetére is átterjedtek. A győri és a lébényi hivatásos tűzoltók több oldalról oltották el a lángokat. A tűzhöz az öttevényi, a kunszigeti és a börcsi önkéntes tűzoltókat is riasztották. Az épület átvizsgálása közben a tűzzel érintett helyiségben egy embert találtak a tűzoltók, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűzoltók az épületből egy gázpalackot kivittek, azt visszahűtötték. A tűz keletkezésének pontos okát és körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Halálos szén-monoxid-mérgezés az ünnepnapon
2021. március 16.

Hétfő délután Hajdúszoboszlóra, a Radó utca egyik családi házához riasztották a város hivatásos tűzoltóit szén-monoxid-szivárgás gyanúja miatt. A ház fürdőszobájában egy nyílt égésterű vízmelegítő működött, a tűzoltók méréseket végeztek, amelyek kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. Az ingatlanban nem volt szén-monoxid-érzékelő, a fürdőszobában egy ember rosszul lett, rajta már nem lehetett segíteni, életét vesztette.

KÖZLEMÉNY Halálos lakástűz Tiszafüreden
2021. március 12.

Füstmérgezésben életét vesztette egy ember, amikor kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobája péntek reggel Tiszafüreden, a Sárkány utcában. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a lakóház szobájában egy ágy és annak környezete égett, az egységek gyorsan megfékezték a lángokat. A tűz keletkezésének idején az épületben egy ember tartózkodott, aki már nem tudott kijutni a füsttel telített épületből, és a gyors beavatkozás ellenére sem tudták az életét megmenteni. Nem kizárt, hogy a tragédiát az ágyban való dohányzás okozta, de a tűz keletkezésének pontos okát és körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Halálos lakástűz Budapesten
2021. március 11.

Meghalt egy ember, miután csütörtökön, kora délután Budapesten, a hetedik kerületi Csengery utcában kigyulladt egy lakás. Az ötszintes társasház egyik földszinti lakásában csaptak fel a lángok. A harmincöt négyzetméteres lakás teljes terjedelmében égett, a tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak.