Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Tragikus tűzeset Pécsen
2023. március 23.

Csütörtökön a déli órákban kigyulladt egy négyemeletes társasház földszinti lakása Pécsen, a Petőfi utcában. Tizenkilenc tűzoltó öt járművel percek alatt a helyszínre ért, és rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A sűrű füsttel telítődött lépcsőházból az egységek három embert kísértek ki. A tűzzel érintett lakásban két ember tartózkodott, egyiküknek sikerült kimenekülni, a másik ember életén azonban már nem lehetett segíteni. A lángok a negyvenöt négyzetméteres lakás egyik szobájában keletkeztek, az ágy és annak környezete égett. A tűz pontos keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Tragikus tűzeset a fővárosban
2023. március 21.

A hetedik kerületbe, az István utcába riasztották kedden reggel a fővárosi hivatásos tűzoltókat, ahol egy három emeletes társasház első emeleti, negyven négyzetméteres lakásában keletkezett tűz. A tűzoltók a sűrű füsttel telítődött lakásban egy embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni. A tűz a konyhában, a tűzhelyen felejtett étel miatt keletkezett, a lángok a közelben lévő bútorzatot is meggyújtották. A tűz pontos keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Ketten vesztették életüket Tatabányán
2023. március 17.

Péntek délelőtt kigyulladt egy tizenhat négyzetméteres faház Tatabányán, a Szőlőhegy úton. A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül a helyszínre érkeztek és eloltották a lángokat. Oltás közben két embert találtak, akiknek az életét már nem lehetett megmenteni. Az eset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Egyre több a szabadtéri tűz
2023. március 14.

A napokban egyre több szabadban keletkezett tűzhöz riasztják a tűzoltókat, amelyek oka általában kerti zöldhulladék-égetésre vezethető vissza. Március 1-je óta, vagyis a két tavaszi hét alatt már 543 alkalommal keletkezett tűz a szabadban, a leégett terület pedig akkora, mint 603 futballpálya.

Tizenkét órán belül két halálos lakástűz is történt
2023. március 12.

Szombat este érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy száztíz négyzetméteres családi ház egyik, tizenhat négyzetméteres szobája a Zala vármegyei Szentgyörgyváron, a Petőfi Sándor utcában. A tűzzel érintett helyiségben az ágy és a mellette lévő szekrény égett, a lángok pedig egy négyzetméteren a födémet is elérték. A helyszínre Keszthelyről három tűzoltóautóval tizenegy hivatásos tűzoltó, valamint az alsópáhoki önkéntes tűzoltók négy fővel érkeztek ki, akik rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A tűzoltók az épületből egy gázpalackot is kihoztak, amit visszahűtöttek, megelőzve ezzel egy robbanást. Oltás közben egy középkorú nő holttestét találták a házban. Nem kizárt, hogy a tüzet ágyban dohányzás okozta, azonban a tűz pontos keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

Áldozatot követelt a tűz Komáromban
2023. március 04.

Szombat este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Komáromban kigyulladt egy épület. A Köztársaság úton lévő családi házhoz három járművel vonultak ki a tűzoltók. A ház felső szintje és teteje égett, az ott lakó idős férfi pedig az erkélyen rekedt. A tűzoltók több oldalról is megpróbálták létrával lementeni, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

Tragédiával végződött egy lakástűz Keszthelyen
2023. február 22.

Szerda reggel érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, amely szerint Keszthelyen füstöl egy lakás. Egy tűzoltóegység vonult a Kossuth Lajos utcába, ahol egy sorház emeleti lakása füstölt.

Ketten vesztették életüket Szigetszentmiklóson
2023. február 19.

Vasárnap reggel kigyulladt egy háromemeletes, tizenkét lakásos társasház egyik földszinti lakása Szigetszentmiklóson, a Radnóti Miklós utcában.

Áldozatot követelt a tűz Szigetváron
2023. február 18.

Szombaton délelőtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy kigyulladt egy negyven négyzetméteres hétvégi ház Szigetváron, a György dűlőben. Tizenhárom tűzoltó három járművel érkezett a helyszínre, kiérkezésük idején az épület már teljes terjedelmében égett.

Ketten vesztették életüket Nagyhalászban
2023. február 14.

Kedd reggel érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy nagyhalászi, Táncsics utcai, hetvenkét négyzetméteres házban két eszméletlen embert találtak. A bejelentő tájékoztatásából kiderült, hogy a lakásban egy gáztűzhely üzemelt zárt ablakok mellett, így azonnal elzárta a gázt és megkezdte a lakás átszellőztetését.