Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Két ember meghalt Patakon
2022. november 25.

Péntek hajnali két óra körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád megyei Patakon kigyulladt egy családi ház, amelyben emberek vannak.

Nyírteleken is áldozatot szedett a tűz
2022. november 24.

Csütörtök este tizenkilenc óra után érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi ház Nyírtelek külterületén, az épületben egy ember tartózkodik és gázpalack is van.

Halálos tűzeset Kisdombegyházon
2022. november 24.

Csütörtök délután fél három körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Békés megyei Kisdombegyházon kigyulladt egy családi ház. Négy járművel tizenhét tűzoltó vonult az égő Lehel utcai parasztházhoz.

Lezárult a szúnyog-tenyészőhelyek feltérképezésének első szakasza
2022. november 14.

A központi szúnyoggyérítést koordináló katasztrófavédelem kiemelt célja a hazánkban is alkalmazott biológiai csípőszúnyog-gyérítés részarányának növelése. Hatékony biológiai szúnyoggyérítést viszont csak a szúnyogok tenyészőhelyeinek pontos feltérképezését követően lehet végezni. A szúnyogok kifejlődési helyeiről ilyen térképek korábban csak az ország néhány térségéről álltak rendelkezésre. A hiányosság kiküszöbölése érdekében a katasztrófavédelem 2020-ban egy hároméves felmérési programot indított, amely célja azon régiók lárva-tenyészőhelyeinek feltérképezése volt, ahol jelentősebb szúnyogártalom szokott kialakulni.

Haláleset Ruzsán
2022. november 12.

Szombat kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Ruzsán egy tanyaépületben erős gázszagot lehet érezni és rosszul lett valaki. A szomszéd jelezte az esetet, aki bement és szellőztetni kezdett.

Tragikus tűzeset Hatvanban
2022. november 07.

Hétfő hajnalban érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Hatvanban, a Mikes utcában egy családi házban robbanás történt és füstöl az épület. A tűzoltók kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó áramtalanította az épületet és elzárta a gázt. Tíz tűzoltó két járművel három perc alatt a helyszínre ért, ahol egy száz négyzetméteres családi ház égett negyven négyzetméteren. A tűzoltók két gázpalackot kivittek az épületből, ezzel megelőzve, hogy azok felrobbanjanak. Az egységek az oltási munkálatok közben egy holttestet találtak. Az épület egyik fala bedőlt és egy részen a tető is beszakadt. A megrongálódott, balesetveszélyes részeket a tűzoltók visszabontották, a tüzet eloltották. A beavatkozás három órán át tartott.

Halálos lakástűz Garán
2022. november 06.

Vasárnap kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Bács-Kiskun megyében, Garán füstöl egy épület, amelyben egy magatehetetlen ember is van.

Tragikus tűzeset Pécsett
2022. november 03.

Csütörtök kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Pécsett, a Feitig Imre utcában kigyulladt egy társasházi lakás. Egy járművel hat tűzoltó néhány perc alatt a helyszínre vonult, ahol egy korábbi tűz nyomait és egy holttestet találtak. A tűz magától kialudt, a tűzoltók a még izzó részeket hűtötték vissza. A tizenkét négyzetméteres konyha teljesen kiégett, és a konyha melletti előszobában lévő tárgyak is megolvadtak. A tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálat indul.

Október végétől áprilisig leáll a viharjelzőrendszer
2022. november 02.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság viharjelzőrendszert működtet a nagyobb magyarországi tavakon. A Balatonon, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon lévő viharjelzőpontok működése október 31-től jövő év április elejéig szünetel.

Halálos tűz a fővárosban
2022. november 01.

Kedden hajnalban kigyulladt egy kétszintes családi ház földszinti lakása Budapesten, a tizennegyedik kerületben, az Ilosvai Selymes utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók percek alatt a helyszínre értek, ekkor a negyven négyzetméteres épületrész már teljes terjedelmében égett. A lángokat az egységek rövid idő alatt elfojtották. Az épületet átvizsgálva a lakás szobájában egy embert és egy kutyát találtak, az életüket már nem lehetett megmenteni.