Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Lakástűzben életét vesztette egy ember
2021. január 12.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres lakóház kedden reggel Bagaméron, a Petőfi Sándor utcában. A debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat. Az épület átvizsgálása közben az épület egyik helyiségében egy embert találtak a tűzoltók, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűz keletkezési okát és körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

KÖZLEMÉNY
2021. január 07.

Halálos lakástűz Kőbányán

Halálos lakástűzzel indult az év
2021. január 04.

Szombat reggel bútorok gyulladtak ki Nyírmártonfalván, a Rákóczi utca egyik családi házának húsz négyzetméteres szobájában. A lángok ágyban dohányzás miatt csaptak fel, égett az ágy és a mellette lévő két fotel. A nyíradonyi tűzoltók kiérkezése előtt a hozzátartozók megfékezték a lángokat, a tűzoltók az épületet átvizsgálták, az izzó, parázsló részeket eltávolították. Az épületben egy ember tartózkodott, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

Segélyszállítmány Horvátországnak
2020. december 30.

Hat raklapnyi segélyszállítmányt indít a magyar katasztrófavédelem Horvátországba a földrengés okozta helyzet kezelésére. A keddi 6,3-as erősségű földrengés kezelésére Horvátország az Európai Unióhoz fordult segítségért. Sátrakat, világítóeszközöket, összecsukható ágyakat és hálózsákokat kért a tagállamoktól.

Idén a tűzijáték is más lesz
2020. december 30.

A járvány miatt olyan óvintézkedések is születtek, amelyek a szilveszteri tűzijátékra vonatkoznak. Idén nem lehet közterületen tűzijátékokat használni és a szokásos szilveszteri pirotechnikai termékek sem elérhetőek.

A fővárosban is áldozatot követelt a tűz
2020. december 18.

Csütörtökről péntekre virradó éjszaka kigyulladt egy társasház ötödik emeleti, harminc négyzetméteres lakása Budapesten, a huszonegyedik kerületben, a Kossuth Lajos utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a lakás már teljes terjedelmében égett. Az épületből huszonöt embert kimenekítettek, további huszonkettőt elzárkóztattak. A tűzzel érintett lakásban egy ember tartózkodott, akinek az életén már nem lehetett segíteni. A tűz pontos keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem szakemberei még vizsgálják.

Tragédia Sárbogárdon
2020. december 16.

A héten nem volt olyan nap, amikor ne riasztották volna az ország valamelyik pontjára a tűzoltóegységeket tragikus kimenetelű lakástűzhöz. Vasárnap óta négy áldozatot követeltek a lángok, holott az ilyen esetek füstérzékelő használatával megelőzhetőek lennének.

Újabb áldozatokat követeltek a lakástüzek
2020. december 15.

Az ünnepi időszakban megemelkedett a lakástüzek száma: az esetek többsége a nyílt láng, a fűtőberendezések helytelen használatára, a dohányzásra, vagy elektromos zárlatra vezethetőek vissza.

KÖZLEMÉNY
2020. december 14.

Tragédiával indult a hét

Újabb áldozatot követelt a tűz
2020. december 12.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett szombat reggel egy tizenöt négyzetméteres, különálló, vályogfalazatú melléképület Nyárlőrinc külterületén. A kecskeméti hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók több oldalról oltották el a lángokat. Az épületben egy ember tartózkodott a tűz keletkezésének idején, az életét már nem lehetett megmenteni. Nem kizárt, hogy az épületben lévő szilárd tüzelésű kályha okozta a tragédiát, de a tűz pontos keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem szakemberei még vizsgálják.