Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

32 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés
2024. május 21.

A héten 11 vármegyében, csaknem 32 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés. Komárom térségében, Baranya vármegyében és Csongrád-Csanád vármegyében biológiai lárvagyérítés várható. Komáromnál és Baranyában a földről juttatják ki a lárvákat elpusztító természetes szert, míg Csongrád-Csanád vármegyében repülőről, granulátum formában szórják ki a fehérjetartalmú készítményt.

Idős férfi halt meg Bátaszéken
2024. május 21.

Kedden hajnalban kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház egyik húsz négyzetméteres szobája Bátaszéken, az Őz utcában. Tizenhét tűzoltó öt technikai eszközzel fékezte meg a lángokat. Az egységek átvizsgálták az épületet, eközben a lakás egy másik helyiségében egy idős embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni. Az egész lakás füsttel telítődött, feltehetően füstmérgezés okozta az idős ember halálát.

Eltűnt emberek után kutatnak a Dunán
2024. május 19.

A Pest vármegyei fő- és műveletirányító ügyeletre szombaton 23.19 órakor a mentőszolgálattól érkezett a bejelentés, hogy Verőce térségében egy kishajó balesetet szenvedett, valószínűleg egy másik járművel ütközött. A járműben többen utaztak, köztük egy férfi, aki a partra jutott, a sérültet az út mellett találták meg. A tőle kapott információk alapján kezdődött meg a túlélők keresése.

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat
2024. május 13.

A Szigetközben a korábbi esőzések, a Tisza mentén pedig a folyó megemelkedett vízszintje miatt számos területen alakultak ki szúnyogtenyészőhelyek. Az egyre melegebb időben megkezdődött a kifejlett szúnyogok rajzása. A legtöbb vérszívóra a folyók és tavak mentén kell számítani, de a visszamaradt pocsolyák is ideális élőhelyet jelentenek számukra, így akár vízpartoktól távolabb is jelentős ártalom alakulhat ki.

Kiégett egy autó, meghalt egy ember Tinnyén
2024. május 12.

Szombat este fél tízkor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Pest vármegyében, Tinnyén kigyulladt egy garázs. A Berkenye utcában lévő hetven négyzetméteres, autószerelő-műhelyként használt épülethez hat járművel vonultak a tűzoltók. A műhely a benne álló gépkocsival együtt teljes terjedelmében égett, a tűz átterjedt a garázs melletti száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezetére is. A tűzoltók először megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat, átszellőztették és átvizsgálták az épületeket. A kiégett autóban egy összeégett holttestet találtak. A katasztrófavédelem a tűz keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárást indít.

Áldozatot követelt egy csepeli lakástűz
2024. május 11.

Szombat reggel hétkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Csepelen kigyulladt egy lakás. A Puli sétányon fekvő négyemeletes társasházhoz három járművel vonultak a tűzoltók. Az egyik második emeleti, bútorokkal és tárgyakkal telezsúfolt lakásban keletkezett tűz, itt találták meg az ötvenes éveiben járó férfi holttestét a tűzoltók. Egy tizenkét négyzetméteres szobában öt négyzetméteren ágy és környezete izzott, az egész lakást füsttel telítődött. A tűzoltók a beavatkozás idejére harminc embert kísértek ki a társasházból. Az oltás és a ház átszellőztetése után az ott élők hazatérhettek, az épület lakható maradt.

Halálos tűz Szolnokon
2024. május 09.

Csütörtökön, kora délután érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez arról, hogy Szolnokon kigyulladt egy lakóház. A Törteli utcában lévő romos családi házhoz három járművel vonultak a tűzoltók. A hatvan négyzetméteres, egyszintes családi ház teljes terjedelmében égett, az épület tetőszerkezete is lángolt, sőt be is omlott. A ház udvarán felhalmozott lomok háromszáz négyzetméteren égtek, a tűz még a szomszéd telken lévő öt négyzetméteres tűzifatárolóra is átterjedt. A tűzoltók az egy órán át tartó oltási munkálatok közben egy hatvanas éveiben járó férfi összeégett holttestét találták meg a helyszínen. A tűz keletkezési okának feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

Halálos tűzeset Békéscsabán
2024. május 06.

Hétfő délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Békéscsabán kigyulladt egy hétvégi ház. A Boglyás utcában lévő ötven négyzetméteres épület egyik szobájában volt tűz tizenöt négyzetméteren. A kiérkező tűzoltók kihoztak egy hatvanas éveiben járó férfit az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. Ágy, szekrény, hűtőszekrény, asztal és felhalmozott hulladék izzott az épületben. A tűzoltók megfékezték az izzást és egy gázpalackot is kihoztak a házból.

Három vármegyében és Budapesten lesz szúnyoglárva-gyérítés
2024. május 06.

Budapest mellett Komárom Esztergom, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében lesz szúnyoggyérítés, összesen 1700 hektáron. A héten Komárom-Esztergom vármegye Duna-menti részén, Budapest vízpartjain, a Csepel-sziget térségében, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében végeznek biológiai szúnyoggyérítést. A biológiai módszer során egy természetes baktérium által előállított fehérjét tartalmazó szert juttatnak a vízbe, amely kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el.

Halálos tűz Kámban
2024. május 02.

Csütörtök reggel érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy Kámban egy megégett holttestet találtak. A település Petőfi Sándor utcájában fekvő családi házban egy egyedül élő, idős, gondozás alatt álló nő ruházata égett. A fürdőszoba fala kormozódott, azonban az áldozat ruháján kívül más nem égett meg. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség, a tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni.