Újabb halálos lakástűz, ezúttal Biatorbágyon

2020. december 09. 08:54

Keddről szerdára virradó éjszaka kigyulladt egy hatvan négyzetméteres faház Biatorbágy külterületén. Az érdi és a törökbálinti hivatásos, valamint a biatorbágyi önkéntes tűzoltók kiérkezésekor az épület már teljes terjedelmében égett. A tűzoltók több oldalról dolgozva oltották el a lángokat. Az épületben egy ember tartózkodott, akinek az életén már nem lehetett segíteni. Nem kizárt, hogy a tüzelő-fűtő berendezés helytelen használata okozta a tragédiát, de a tűz pontos keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem szakemberei még vizsgálják.

A téli hónapokban is fontos, hogy kellően figyeljünk a magunk és otthonunk biztonságára, egyebek mellett azzal, hogy megbízható fűtőberendezést üzemeltetünk. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a készüléket nem rendeltetésszerűen használjuk, ha szabálytalan a kivitelezés, illetve ha elmulasztjuk a műszaki felülvizsgálatot vagy ellenőrzést. A nem megfelelő eszköz miatt jelentős anyagi kárral és esetenként súlyos sérülésekkel járó tűzesetek alakulhatnak ki, amelyek akár tragédiával is végződhetnek. 

További információért Mukics Dániel tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620 669 36 13-as számon.