KEOP-5.3.0 KEOP-5.3.0

Katasztrófavédelem

Uniós támogatásból újul meg a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság épülete

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közel 53 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A 74 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból nemcsak megújult a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság épülete, hanem működése energiatakarékossá is vált.

Baja Város Önkormányzata 2010-ben 75 százalékos uniós támogatást nyert a „KEOP-5.3.0/A/09-2010-0261” azonosító számú „Baja Város Hivatásos Tűzoltóság épületének energetikai korszerűsítése” elnevezésű beruházásához. 2012-ben a Baja Városi Hivatásos Tűzoltóság, valamint az energetikai beruházás is a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságához került. A pályázat előkészítése, felülvizsgálata 2013-ban megtörtént, így a projekt megvalósítása a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás lezárulta után, 2014 augusztusában megkezdődhetett.

A pályázat keretében lehetőség nyílt az elavult épületszerkezeti adottságokkal rendelkező épület felújítására. Az energetikai beruházás keretében megvalósult az épület födém-, és homlokzati hőszigetelése, új homlokzati nyílászárók beépítése és a fűtés korszerűsítése is.

A munkálatok 2014 novemberében zárultak, az épületet 2015. elején adják át ünnepélyes keretek között.

 

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Cím: 1149, Budapest, Mogyoródi út 43.
E-mail: bxs.xbzzhavxnpvb@xngirq.tbi.uh
Honlap: www.katasztrofavedelem.hu/
www.szechenyi2020.hu


Kapcsolódó hírek, közlemények:


2015. április 27. - Átadták a felújított bajai laktanyát