A norvég delegáció a pannonhalmi őrsön tett látogatást

2014. május 07. 11:07

Az észak-európai partnerek magyarországi tartózkodásuk második napján előadásokat hallhattak hazánk tűzvédelméről, különös tekintettel az őrsök szerepére, majd látogatást tettek a Pannonhalmi Katasztrófavédelmi Őrsön, hogy a gyakorlatban is megismerkedjenek a szervezet tevékenységével.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon Dr. Demény Ádám tű. ezredes, a Gazdasági Ellátó Központ igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő és Fülep Zoltán tű. ezredes, a tűzoltósági főosztály vezetője tartott előadásokat. A norvég partnerek számos esetben szóltak hozzá az elhangzottakhoz: hazájukban sikeres gyakorlati példákat osztottak meg a magyar szakemberekkel.
 
A delegáció a prezentációkat követően Pannonhalmára látogatott, ahol betekintést nyerhettek a katasztrófavédelmi őrs munkájába. A vendégeket Sallai Péter tű. ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója fogadta. Az ezredes bemutatta az őrsöt, illetve beszélt az őrsprogram fontosságáról is: cél, hogy a mentő erők minél előbb megkezdhessék a beavatkozást.

English translation