Hírek aloldal fejlécképe

Tudományos Tanács hírek

Tudományos pályamű elkészítésének lehetőségét kínálja a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács 2022. június 02.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületein a szakmai munka gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

A katasztrófavédelem tudományos interdiszciplináris pályázati felhívása 2021. május 28.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületein a szakmai munka gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

Megtartotta tavaszi ülését a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács 2021. április 27.

Videokonferencia keretében tartotta meg munkaterv szerinti soros ülését a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács április 27-én. Az alelnöki és a titkári megbízások kihirdetése mellett a 2021-es munkatervről, a tudományos pályázati lehetőségekről és az elmúlt időszak feladatairól is tárgyalt a grémium.

Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferencia 2021. április 16.

Április 12-15 között az IPCC (Éghajlatváltozási Kormányközi Testület) mintájára frissen megalakult Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HuPCC) szervezésében lezajlott az Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferencia, amelyen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara Katasztrófavédelmi Intézetének munkatársai is részt vettek.

Megalakult a Magyar Rendészettudományi Társaság Katasztrófavédelmi Tagozata 2021. március 30.

Március 29-én megalakult a Magyar Rendészettudományi Társaság Katasztrófavédelmi Tagozata, amely első ülésén megválasztotta tisztségviselőit. A tagozat kutatásai összefüggenek a mentő és a megelőző tűzvédelemmel, a veszélyes üzemek és veszélyes szállítmányok felügyeletével, a nukleárisbaleset-elhárítással, a kritikus infrastruktúrák védelmének koordinációjával, valamint a polgári védelem főbb hazai és nemzetközi szakmai irányaival.

Új elnök a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács élén 2021. március 02.

Tíz év után történt váltás a tudományos tanács élén. Dr. Papp Antal Zoltán tűzoltó ezredes 2011 óta töltötte be a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács elnöki tisztségét, ez idő alatt a tudományszervezés területén tevékenykedett, elsődlegesen a katasztrófavédelem előtt álló szakmai kihívásokra adandó válaszok kutatásával foglalkozott.

Évértékelő ülést tartott a Belügyi Tudományos Tanács 2021. március 01.

A Belügyi Tudományos Tanács évértékelő, programalkotó ülésére 2021. február 26-án került sor. Tekintettel a járványügyi helyzetre a rendezvény korlátozott számú személyes jelenlét mellett, online került megrendezésre.