SAJTÓMEGHÍVÓ

2023. május 23. 07:35

Gyermeknapon megnyílnak a tűzoltólaktanyák

Minden gyerek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a szervezetnél hagyományosan a gyerekekről szól, így idén is megnyílnak a tűzoltószertárak kapui május 28-án. Ezúttal az ország csaknem négyszáz laktanyájában várják a hónap utolsó vasárnapján a gyermekeket, szüleiket és az érdeklődőket. 

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják a tűzoltók munkája iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat.

A tűzoltólaktanya olyan speciális hely, ahová csak ritkán juthatnak be látogatók. Most vasárnap azonban gyermekek, szüleik és a tűzoltóautók szerelmesei is megtekinthetik a laktanyát, a tűzoltók járműveit és a különleges felszereléseket. 

A nap folyamán több próbariasztást is tartanak a szolgálatban lévő egységek, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. A tűzoltólaktanyák ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogathatóak délelőtt 10 órától délután 16 óráig. 

Különleges programot kínál a negyedik kerületi Tűzoltóskanzen, ahol délelőtt fél 10-től fellép a Katasztrófavédelem Központi Zenekara. Megnyitja kapuját a tűzoltás, tűzoltók történetét bemutató Katasztrófavédelem Központi Múzeuma, és a vidéki kiállítóhelyek is várják a látogatókat.

 

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívjuk,

kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

 

További információért Dóka Imre tűzoltó őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjét hívhatja a +36206693613-as számon.

 

 

Budapest, 2023.05.23.

 

 

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kommunikációs Szolgálata