SAJTÓMEGHÍVÓ Tűzoltási bemutatóra

2022. november 22. 08:26

A katasztrófavédelem Budapesten, a tizenharmadik kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokság előtt mutatja be az érdeklődőknek, hogy milyen gyorsan ég ki egy szobának berendezett konténer, például egy, az adventi koszorún felügyelet nélkül hagyott égő gyertyától.

Tavaly az advent időszakában asztali koszorúk, elborult gyertyák és zárlatos fényfüzérek okoztak tüzet, beárnyékolva több család ünnepét. Békés megyében egy adventi koszorú gyulladt meg, majd okozott lakástüzet, Zalaegerszegen egy kigyulladt fenyőfa miatt vált lakhatatlanná egy társasházi lakás, de Budapesten is számos alkalommal avatkoztak be a tűzoltók figyelmetlenség következtében keletkezett adventi tüzeknél. Fontos tudni, hogy az ilyen esetek egy kis odafigyeléssel könnyen megelőzhetőek lennének. Évente hat-hétezer, vagyis naponta csaknem húsz lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. Ez a szám az adventi időszakban a duplájára is emelkedhet. 

 

A rendezvény helyszíne:        XIII. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 

                                               1131 Budapest, Zsinór utca 8-12.

A rendezvény ideje:               2022. november 24.(csütörtök) 11:00 óra

Az eseményen részt vesz:      Fülep Zoltán tű. ezredes, országos tűzoltósági főfelügyelő, BM OKF

                                               

A bemutatóra szerkesztőségük munkatársait tisztelettel meghívjuk, egyben kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

További információért Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hívható a +36 20 669 3613-as számon.

 

Budapest, 2022. november 22.