SAJTÓMEGHÍVÓ

2021. december 03. 11:03

Az önkéntes tűzoltó egyesületek, az önkormányzati tűzoltóságok, valamint az önkéntes mentőszervezetek által a 2021. évi pályázatokon elnyert központi beszerzésű eszközök ünnepélyes átadására.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására összesen 700 millió forintot, míg az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztési támogatására 225 millió forintot biztosított a központi költségvetés 2021-ben. Az önkéntes egyesületek egyebek mellett a beavatkozásokhoz szükséges eszközöket és felszereléseket kapnak, ezen kívül különféle képzések is elérhetővé válnak számukra. A tűzoltó egyesületek 2020-ban csaknem nyolcezer-négyszáz eseménynél támogatták a katasztrófavédelmi szervek munkáját.

A december 7-ei központi, ünnepélyes átadáson a Pest Megyei és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz tartózó szervezetek kapják meg az elnyert eszközöket, decemberben az ország valamennyi szervezete hozzájut az igényelt eszközökhöz és felszerelésekhez.

 

A rendezvény helyszíne:        BM OKF GEK Ferihegyi úti Raktárbázis (1174 Budapest, Ferihegyi út 264.)

 

A rendezvény ideje:               2021. december 7. 13.00 óra

 

Az eseményen részt vesz:     Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, műveleti főigazgató-helyettes,

Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő,

                                                Fülep Zoltán tű. ezredes, mb. országos tűzoltósági főfelügyelő

 

Az eszközök átadására szerkesztőségük munkatársait tisztelettel meghívjuk, egyben kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

 

További információért a katasztrófavédelem részéről Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hívható a +36 20 669 3613-as telefonszámon.