SAJTÓMEGHÍVÓ - Sajtótájékoztatóval egybekötött lakástűzből mentési bemutató

2021. október 13. 13:00

Október 15-én hivatalosan is elkezdődik a fűtési szezon, a hideg időben pedig megemelkedik a lakástüzek és szén-monoxid-mérgezések száma. Ebben az időszakban naponta átlagosan huszonnégy otthon gyullad ki, vagyis óránként egy lakás, holott a legtöbb lakástűz könnyen megelőzhető lenne.

A katasztrófavédelem látványos bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón ismerteti a fűtési szezonban leggyakrabban előforduló hibákat, amelyek tűzhöz, vagy szén-monoxid-mérgezéshez vezetnek. A bemutatón egy tízemeletes panelház hetedik emeleti lakásában keletkezett tűz okozta helyzetet szimulálunk, a lakás erkélyéről két bajbajutott embert mentenek le a tűzoltók, egy gépjárműfecskendő és egy magasból mentő jármű segítségével. 

A sajtó képviselői számára arra is lehetőség nyílik, hogy megtapasztalják, milyen a magasból mentő tűzoltójármű kosarával „égő lakás” erkélyéig felemelkedni. A sajtótájékoztatót Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott országos tűzoltósági főfelügyelője tartja, aki ismerteti a témakörrel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. 

A sajtótájékoztató helye: 1118 Budapest, Gazdagréti tér 3.

A sajtótájékoztató időpontja: 2021. október 15. (péntek) 10:00

A sajtónyilvános eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívjuk, egyúttal kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

 

További információért Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hívható a +36206693613-as számon.

 

Budapest, 2021. október 13.

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kommunikációs Szolgálat