SAJTÓMEGHÍVÓ - AZ ORSZÁG EGYIK LEGMODERNEBB TŰZOLTÓLAKTANYÁJA ÉPÜL GYÖNGYÖSÖN

2020. szeptember 07. 13:47

A „Tűzoltólaktanyák kialakítása – Gyöngyös tűzoltóság” elnevezésű, KEHOP-1.6.0-15-2016-00005 azonosítószámú projekt 1 milliárd 301 millió 736 ezer 802 forint vissza nem térítendő uniós támogatásból valósul meg. A katasztrófavédelem hatékonyságát növelő zöldmezős beruházás keretében egy, a kor szakmai elvárásainak megfelelő, modern és gazdaságosan fenntartható ingatlan épül Gyöngyösön, amely a városi katasztrófavédelmi kirendeltségnek és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságnak ad majd otthont.

A csaknem egy hektáron megépülő új laktanya alapterülete meghaladja az ezerhatszáz négyzetmétert, és két funkcionális egységből áll. Az irányítási, hivatali épületrész mellett egy, a szertárakat magába foglaló, a készenléti állomány elhelyezésére szolgáló, több mint ezer négyzetméteres épületszárnyat is kialakítottak. Itt az összes szükséges technikai építmény – mászóház, a későbbiekben sportpálya, kismotorfecskendő-szerelőpálya – helyet kap. A létesítményben összesen tizenkét gépjármű helyezhető el.

A korszerű építési anyagokból, a modern építési technológiák alkalmazásával kialakított épületegyüttes megfelelő környezetet biztosít majd az állomány számára. A tetőn elhelyezett napelemes erőmű az elektromosáram-termelést, a négy napkollektor pedig a meleg víz előállításához szükséges feltételeket biztosítja.

A munkálatok várhatóan 2020 végére fejeződnek be. 

A laktanya sajtóbejárására ezúttal meghívom!

A rendezvény ideje:    2020. szeptember 9. (szerda) 10 óra

Helyszíne:                   Gyöngyös, Bethlen Gábor utca. Hrsz.: 2740/62.

PROGRAM:

10:00 -10:30           AZ ÉPÜLET BEMUTATÁSA

10:30 -11:00           INTERJÚK

További információ kérhető a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől, Nagy Csaba tű. főhadnagytól a 20/503 3901-es telefonszámon. 

Megtisztelő jelenlétére számítunk!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kommunikációs Szolgálata