370 millió forintos fejlesztés a katasztrófavédelmi kutatóintézetben

2020. június 04. 12:06

Új eszközökkel, megújult környezetben és infrastruktúrával működik tovább a katasztrófavédelem központi laborja. A környezeti és energiahatékonysági operatív programnak köszönhetően korszerűbb, magasabb színvonalú analitikai mérőeszközök állnak a tudományos munka szolgálatába. A KEHOP 1.6.0-15-2016-00010 azonosítószámú, „Központi Labor fejlesztése” elnevezésű európai uniós projekt vissza nem térítendő támogatási összege 370 millió forint.

A katasztrófavédelmi kutatóintézet laboratóriuma olyan tudományos munkát végző, vizsgáló és kutató egység, amely munkájával elsősorban a katasztrófavédelmi mobil labor iparbiztonsági, veszélyesanyag-felderítési, valamint azonosítási feladatait támogatja, illetve szakértői bázisát biztosítja. Mindezen kívül képes arra is, hogy a tűzvizsgálati eljárások során összegyűjtött égési maradványok elemzésével elősegítse a tüzek keletkezési okainak feltárását. 

A három éves, háromszázhetven millió forintos fejlesztéssel megújult, kibővült és modern felszerelésekkel gazdagodott a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet központi laboratóriuma. A fejlesztés keretében felújították, átalakították az intézet laboratóriumi helyiségeit, számos eszközt, egyebek mellett mintavételi kellékeket, mérőműszereket, analitikai berendezéseket és a helyszíni gyakorlatok lebonyolítását elősegítő szállítójárművet is beszereztek.

KEHOP-1.6.0-15-2016-00010 azonosítószámú projekt támogatási összege 370 millió forint.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.katasztrofavedelem.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Mukics Dániel tű. alezredes szóvivő

(+36-20) 669-3613

fmbivib@xngirq.tbi.uh