Sajtómeghívó - 370 MILLIÓ FORINTOS FEJLESZTÉS A KATASZTRÓFAVÉDELMI KUTATÓINTÉZETBEN

2019. június 28. 09:55

Új eszközökkel, megújult környezetben és infrastruktúrával működik tovább a katasztrófavédelem központi laborja. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programnak köszönhetően korszerűbb, magasabb színvonalú analitikai mérőeszközök állnak a tudományos munka szolgálatába. A KEHOP 1.6.0-15-2016-00010 azonosítószámú, „Központi labor fejlesztése” elnevezésű európai uniós projekt támogatási összege 370 millió forint.

A Katasztrófavédelmi Kutatóintézet laboratóriuma olyan tudományos munkát végző, vizsgáló és kutató egység, amely munkájával elsősorban a katasztrófavédelmi mobil labor iparbiztonsági, veszélyesanyag-felderítési, valamint azonosítási feladatait támogatja, illetve szakértői bázisát biztosítja. Mindezen kívül képes arra is, hogy a tűzvizsgálati eljárások során összegyűjtött égési maradványok elemzésével elősegítse a tüzek keletkezési okainak feltárását.
A fejlesztés keretében sor került az intézet laboratóriumi helyiségeinek építészeti, gépészeti és elektromos felújítására, illetve átalakítására is. Emellett számos eszközt, egyebek mellett mintavételi kellékeket, mérőműszereket, analitikai berendezéseket és a helyszíni gyakorlatok lebonyolítását elősegítő szállító járművet is sikerült beszerezni a projekt által biztosított forrásból.  
A projekt eredményeit bemutató rendezvényt Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, a BM OKF főigazgató-helyettese nyitja meg.

A rendezvény időpontja: 2019. június 28. 10 óra
Helyszín: Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, Katasztrófavédelmi Kutatóintézet
   1033 Budapest, Laktanya u. 33.

PROGRAM:
10:00 - 11:00   MEGNYITÓ, ESZKÖZBEMUTATÓ
11:00 -             INTERJÚK

További információ kérhető

Kisdi Máté
tűzoltó százados, fővárosi katasztrófavédelmi szóvivőtől a +36-20-36-105-50-es telefonszámon.

Megtisztelő jelenlétére számítunk!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kommunikációs Szolgálata


Kapcsolódó dokumentumok:

Sajtómeghívó (2019.09.19.)