Birtokba vették az ország egyik legmodernebb laktanyáját a tűzoltók

2021. április 26. 12:04

Befejeződtek a gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltségnek és a város hivatásos tűzoltó-parancsnokságának helyet adó épületegyüttes munkálatai. Az európai uniós projekt keretében felépült korszerű, jól felszerelt, gazdaságosan fenntartható és üzemeltethető ingatlankomplexumot április huszonhatodikán tekinthették meg a sajtó munkatársai.

A gyöngyösi Bethlen Gábor utcában felépült új épületegyüttes április huszonharmadika óta ad otthont a katasztrófavédelem munkatársainak és a város hivatásos tűzoltóinak. A sajtó képviselői dr. Zólyomi Géza tűzoltó ezredes, a gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének kalauzolásával tekintették meg a Gyöngyös közepén található, csaknem egyhektáros telken megépült laktanyát. Az új komplexum nagy előnye, hogy a káresethez riasztott tűzoltó gépjárművek gyorsan, akadálymentesen tudják megközelíteni a fő forgalmi utakat, a laktanyából négy irányba lehet kihajtani. Az épület a jó hőszigetelésű, korszerű építési anyagoknak, épületszerkezeti elemeknek, épületgépészeti technológiáknak köszönhetően az ország legmodernebb tűzoltólaktanyáinak egyike. 

A katasztrófavédelmi kirendeltség 64 település biztonságáért felel, a gyöngyösi hivatásos tűzoltó-parancsnokság pedig 48 település több mint 114 ezer lakójának védelmét látja el. Az ingatlanberuházás eredményeképpen csökken a vonulási idő, minimalizálható a károk mértéke, összességében biztonságosabbá válik a környéken élők élete.

A „Tűzoltólaktanyák kialakítása – Gyöngyös tűzoltóság” elnevezésű, KEHOP-1.6.0-15-2016-00005 azonosítószámú projekt 1 milliárd 301 millió 736 ezer 802 forint vissza nem térítendő uniós támogatásból valósult meg. 

 

Fotó: Szőke Péter BM OKF, Irimiás László