Kihelyezett évzáró ülést tartott a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület

2014. december 05. 17:08

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szigetszentmiklósi telephelyén tartotta meg december 4-én évzáró ülését a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület (PVTT). A tanácskozáson az idei évben elvégzett feladatok mellett a téli felkészülésen volt a hangsúly.

Megnyitójában dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok értékelte az elmúlt időszakban végrehajtott feladatokat és összegezte a tapasztalatokat. Az országos polgári védelmi főfelügyelő elmondta, a 2014-es év egyik kiemelt célja az önkéntes mentőszervezetek fejlesztési programjának végrehajtása volt. Fontos állomásnak minősítette a tábornok a SEERISK projekt keretében lebonyolított HUNOR nemzeti minősítő gyakorlatot is, amelyen több külföldi szervezet is részt vett. Mindezek mellett Tóth Ferenc emlékeztette a testület tagjait arra is, hogy a HUNOR mentőszervezet május 17-23. közötti a katasztrófa sújtotta Szerbiának nyújtott segítséget.
 
Kecskeméti Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyugat-magyarországi igazgatója az ülésen tájékoztatta a jelenlévőket a magyar közúthálózat téli üzemeltetési rendjéről, valamint a rendkívüli téli időjárási események kezeléséről. Előadásában bemutatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. központi polgári védelmi szervezetben betöltött szerepét.
 
Dr. Endrődi István tű. ezredes, Polgári Védelmi Tanácsadó Testület elnöke, az Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Hadtest létrehozásával kapcsolatos előrelépésről számolt be, mint arról beszámolt, október 24-én befogadták az ehhez kapcsolódó törvényjavaslatot.
 
Az évzáró ülésen Tóth Ferenc országos polgári védelmi főfelügyelő átadta Orovecz István pv. vezérőrnagynak Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató és Per-Anders Berthlin ENSZ mentor elismerő oklevelét a 2014. október 16-19. között, Hajdúszoboszlón lebonyolított HUNOR minősítő gyakorlaton való közreműködésért és együttműködésért.
 
A kihelyezett ülés zárásaként a részvevők megtekintették a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szigetszentmiklósi telephelyén a téli időjárási események felszámolására előkészített gépjárműparkot.

Fotó: Kovács Norbert tű. fhdgy. - BM OKF