Térinformatikai díj az informatikai főosztályvezetőnek

2013. október 18. 09:24

Idén is megrendezték a GDi FÓRUM 2013 és a XVIII. Esri Magyarország Felhasználói Konferenciát. A kétnapos nemzetközi térinformatikai rendezvényen a katasztrófavédelem is képviseltette magát.

A konferencián a kormányzati és a polgári térinformatikai megoldásokat használó intézmények képviselői vettek részt. Az első napon, október 17-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Informatikai Főosztályának vezetője, Tanka László tű. ezredes tartott előadást „GIS momentumok a katasztrófavédelem mindennapjaiból” címmel. Az ezredes a megelőzés, a felkészülés, a beavatkozás, valamint a kárenyhítés időszakaiban adódó katasztrófavédelmi feladatok térinformatikai támogatásáról beszélt a résztevőknek.
 
Szintén az első napon szólalt fel Perge Kinga tű. főhadnagy, aki a SEERISK projekt során elkészített kockázati térképek összeállításának geográfiai folyamatát ismertette, az anyagok közül a romániai Arad és a szlovákiai Senica települések lakosságát fenyegető kockázatokra alapozott elemzések kerültek terítékre.
 
A konferencián megrendezett plakátkiállításon a SEERISK projektre készített plakátokon kívül Siófok egy feltételezett katasztrófahelyzetének kockázati térképét is bemutatták az érdeklődőknek.
 
A nap zárásaként az Esri Magyarország ügyvezető igazgatója, Oláh Attila az „Év Térinformatikusa 2013” díjat adta át Tanka Lászlónak. Az ügyvezető a díj odaítélésének indokai közül kiemelte az ezredes térinformatikai szemlélet meghonosításáért, a térinformatikai csapat építéséért végzett munkáját. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság térinformatikai vándorserleget vehetett át.