Sajtómeghívó - KATASZTRÓFAVÉDELMI őrs átadására

. .

A katasztrófavédelem 2012 óta tartó őrsprogramja keretében eddig negyvennégy őrs kezdte meg a működését országszerte, a sásdi őrs a negyvenötödik.

A katasztrófavédelem 2012 óta tartó őrsprogramja keretében eddig negyvennégy őrs kezdte meg a működését országszerte. A program azzal a céllal indult, hogy a nehezen elérhető területeken, az úgynevezett „fehér foltokon” katasztrófavédelmi őrsök létesüljenek. Az őrsök létrehozásával jelentősen lerövidül a vonulási idő, gyorsabban és könnyebben válik megközelíthetővé a beavatkozások helyszíne, mindez jelentősen növeli az emberek biztonságát.  
Európai uniós forrásnak köszönhetően novembertől Baranya megye tűzvédelmét új katasztrófavédelmi őrs erősíti. A beruházás a Tűzoltóőrsök kialakítása – Könnyűszerkezetes őrsök (Sásd, Letenye, Kiskunmajsa, Sopronkövesd) nevű, KEHOP-1.6.0-15-2016-00004 azonosítószámú projekt keretében valósul meg, ami az országban összesen négy könnyűszerkezetes katasztrófavédelmi őrs építését teszi lehetővé. A sásdi őrsöt Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese adja át ünnepélyes keretek között 2018. november 6-án. Az ünnepélyes átadás helyszíne: Sásd, Temető út 3.
 
PROGRAM:
11:00 - 11:35                         ÁTADÓÜNNEPSÉG
11:35 - 12:00                         INTERJÚK
 
További információért hívja Mukics Dániel tűzoltó őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét a 20/669-3613-as telefonszámon.