MEGHÍVÓ

2018. szeptember 10. 00:00

KATASZTRÓFAVÉDELMI ŐRS ÁTADÁSÁRA

A katasztrófavédelem 2012 óta tartó őrsprogramja keretében eddig negyvenkét őrs kezdte meg a működését országszerte. A program azzal a céllal indult, hogy a nehezen elérhető területeken, az úgynevezett „fehér foltokon” katasztrófavédelmi őrsök létesüljenek. Az őrsök létrehozásával jelentősen lerövidül a vonulási idő, gyorsabban és könnyebben megközelíthetővé válik a beavatkozások helyszíne, mindez jelentősen növeli az állampolgárok biztonságát.
Európai uniós forrásnak köszönhetően szeptembertől Bács-Kiskun megye tűzvédelmét is új katasztrófavédelmi őrs erősíti. A beruházás a Tűzoltóőrsök kialakítása – Könnyűszerkezetes őrsök (Sásd, Letenye, Kiskunmajsa, Sopronkövesd) nevű, KEHOP-1.6.0-15-2016-00004 azonosítószámú projekt keretében valósul meg, amely az országban összesen négy könnyűszerkezetes katasztrófavédelmi őrs építését teszi lehetővé. A kiskunmajsai katasztrófavédelmi őrsöt dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ünnepélyes keretek között adja át 2018. szeptember 12-én. Az ünnepélyes átadás helyszíne: Kiskunmajsa, Arany János u. 2.
 
PROGRAM:
11:00 - 12:00                         ÁTADÓÜNNEPSÉG
12:00 - 12:30                         INTERJÚK
 
További információért hívja Hajdu Márton tű. alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét a 20/669-3613-as telefonszámon.
 
Megtisztelő jelenlétére számítunk!
 
Üdvözlettel:
Kommunikációs Szolgálat
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság