Tűzoltóőrs épül Kiskunmajsán

2018. április 18. 08:54

Bács-Kiskun megye tűzvédelmét rövidesen újabb őrs erősíti, melynek építési munkálatai már zajlanak Kiskunmajsán. Az építkezés jelenlegi fázisát a sajtó munkatársai egy sajtóbejárás keretében tekintették meg, április 18-án.

Az egész országot érintő őrsprogram 2012-ben indult azzal a céllal, hogy a nehezen elérhető területeken, az úgynevezett „fehér folton” kis létszámú tűzoltóőrsök létesüljenek. Ezek egyike a kiskunmajsai tűzoltóőrs. A beruházás a Tűzoltóőrsök kialakítása – Könnyűszerkezetes őrsök (Sásd, Letenye, Kiskunmajsa, Sopronkövesd) nevű, KEHOP-1.6.0-15-2016-00004 azonosítószámú projekt keretében valósul meg, amely az országban összesen négy könnyűszerkezetes tűzoltóőrs építését teszi lehetővé.

Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tájékoztatta a média képviselőit, hogy Bács-Kiskun megyében jelenleg két katasztrófavédelmi őrs működik, Solton és Nagybaracskán, melyek munkába állásával a lakossághoz érezhető közelségbe került a hivatásos tűzoltók jelenlétéből adódó biztonság. Az eddig megépült őrsök tűzoltó állománya számos esetben bizonyította a program létjogosultságát azzal, hogy elsőként érkezett ki a káresetek helyszínére.

Az ezredes tájékoztatójában kitért arra, hogy a Kiskunmajsán épülő őrsön is a nap huszonnégy órájában teljesítenek majd szolgálatot hivatásos tűzoltók, készen arra, hogy minél rövidebb időn belül segítséget nyújtsanak - hét település (Kiskunmajsa, Móricgát, Csólyospálos, Kömpöc, Szank, Jászszentlászló, Csengele) lakóinak - baj esetén, legyen szó tűzoltásról, műszaki mentésről vagy lakosságvédelmi intézkedésről. Az egyedi tervezésű, a tűzoltói feladatellátásból adódó speciális igények figyelembevételével kialakításra kerülő őrsépület korszerű elhelyezési körülményeket biztosít majd a vonulós állománynak, az őrsparancsnoknak, valamint a katasztrófavédelmi megbízottnak.


Forrás és kép: https://bacs.katasztrofavedelem.hu/23625/hirek/112966/tuzoltoors-epul-kiskunmajsan