Elkészült a századik magyar tűzoltóautó

2018. április 04. 00:00

2015 óta zajlik a tűzoltók gépjárműparkjának fejlesztése. A hazai tűzoltóautó-gyártás újraélesztésének köszönhetően elkészült a századik hazai tűzoltóautó.

Április 6-án tíz új, magyar gyártású Rába tűzoltóautót vehetnek birtokba a tűzoltók. A századik új jármű átadásával a gépjárműfecskendők egyharmada lesz hazai gyártású. A tíz új magyar autó az alábbi településekre kerül: Kisbér, Balassagyarmat, Barcs, Budapest III. kerülete, Szombathely, Székesfehérvár, Lenti, Berettyóújfalu, Eger, Jászberény. A mostani beszerzéssel az összes tűzoltóautó átlagéletkora tizenkét évre csökkent.
A fejlesztés a Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése – tűzoltógépjármű-fecskendők rendszerbe állítása nevű, KEHOP-1.6.0-15-2015-00001 azonosítószámú projekt keretében valósul meg, és összesen száznyolc új tűzoltógépjármű beszerzését teszi lehetővé.
Az új járművek átadásával egy időben a katasztrófavédelem négy önkéntes tűzoltó egyesület részére ad át egy-egy használt, de a kor elvárásainak a mai napig megfelelő tűzoltójárművet.
A gépjárművek rendszerbe állításával tovább erősödik Magyarország tűzvédelme, a korszerű eszközök használatával hatékonyabbá válnak a beavatkozások, nő az emberek biztonsága.
 
Időpont:                      2018. április 6. 10:00
Helyszín:                     Budapest, XIV. kerület, Mogyoródi út 43.
 
A járműveket dr. Kontrát Károly, belügyminiszter-helyettes adja át.
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívom,
kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Hajdu Márton tűzoltó alezredest,
a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 06 20 669 3613-as számon.
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Kommunikációs Szolgálat
 

Kapcsolódó dokumentumok:

Sajtómeghívó (2018.04.04.)