Új tűzoltótechnika Barcson

2018. április 07. 08:05

Újabb tíz, hazai gyártású Rába-Heros Aquadux X-4000 típusú tűzoltójárművet adtak át április hatodikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Ezekkel együtt már száz új jármű teljesít szolgálatot a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon.

A hazai tűzoltóautó-gyártás újjáélesztése és a sorozatgyártás beindítása óta a mostani volt a hetedik alkalom, amikor új járművek kerültek a rendszerbe. A tíz új jármű közül az egyik Barcsra kerül. 

A járművek a BM HEROS Zrt., a Rába Járműgyártó Kft. és a Renault Truck együttműködésében készültek, készülnek, négyezer literes víz-, illetve négyszáz literes habképzőanyag-tartállyal rendelkeznek. A fecskendőket úgy alakították ki, hogy városi körülmények között, és lakott területen kívül, nehéz terepviszonyok között is gyorsan, megbízhatóan, hatékonyan működjenek. 

A beszédeket követően Kontrát Károly és Góra Zoltán Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgatónak adta át a jövőben Barcson szolgálatot teljesítő gépjárműfecskendő indítókulcsát. Mindezek után a jelenlévők megtekintették a főigazgatóság előtt felsorakozott járműveket. 


Forrás és kép: https://somogy.katasztrofavedelem.hu/25338/hirek/175065/uj-tuzoltotechnika-barcson