Jutalomátadás és új tűzoltó gépjárműfecskendő a XVII. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon

2016. december 28. 10:50

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan idén is jutalmazta a kerületben dolgozó tűzoltókat munkájukért. A jutalmak átadására december 20-án, a XVII. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Bakancsos utcai laktanyájában került sor. Ezen a napon nem csak jutalmakkal, de egy gépjárműfecskendővel is gyarapodott a parancsnokság.

Az ünnepélyes átadón részt vett Riz Levente, Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzat polgármestere, Horváth Tamás alpolgármester, Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Ribai László tűzoltó alezredes, a XVII. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka. Az ünnepségen Riz Levente polgármester és Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok több mint harminc jutalmat adott át az állomány részére. Riz Levente polgármester ünnepi beszédében kiemelte, hogy az önkormányzat éves támogatásának célja a kerületi tűzoltók munkájának segítése. Ezzel a jutalommal elismerik a tűzoltók bátorságát és azt az önzetlen munkát, amit a helyi lakosokért tesznek. 

Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, igazgató gratulált a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetése nevében a jutalmakhoz. Megköszönte a kollégák egész éves munkáját és a helyi önkormányzat felajánlásait, majd Áldott Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánt az állománynak.

Nem csak a jutalmak kiosztása miatt volt jeles a mai nap a XVII. kerületi parancsnokságon. A laktanya a KEHOP-programnak köszönhetően egy új HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendővel is gazdagodott.  Ennek jelképes kulcsát Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok a jutalmak kiosztását követően nyújtotta át Jambrik Rudolf tűzoltó ezredesnek, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének.

A HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendő kialakításakor a tervezők az ország úthálózatát, domborzati és időjárási viszonyait, valamint a tűzoltók igényeit egyaránt figyelembe vették. Az alvázat a Rába Járműgyártó Kft., a felépítményt pedig a BM HEROS Zrt. gyártja. A fecskendő négyezer liter vizet szállít. A tűzoltástechnikai berendezések alapját a hab előállítására is képes Rosenbauer NH 25 típusú szivattyú adja. Normál nyomásfokozatnál 10 bar nyomáson 2000 liter/perc, magas nyomásfokozatnál 40 bar nyomással 250 liter/perc víz szállítására képes. A jármű, amely hat tűzoltó és a számukra szükséges személyi és beavatkozói felszerelés szállítására alkalmas, nemcsak városi környezetben, hanem lakott területen kívül, akár nehéz terepviszonyok között is jól használható.

Az elismerésekhez ezúton is gratulálunk!

Kapcsolódó képek: http://regi-fovaros.katasztrofavedelem.hu/keptar/24/0/2562

Fotó: Schultz László tű.ftörm. / FKI