Új gépjárműfecskendővel bővült a Siklósi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság járműparkja

2016. december 28. 10:45

A tegnapi nap ünnepélyes keretek között vette át a jármű jelképes indítókulcsát Mácsai Antal tű. ezredes, igazgató.

A tegnapi nap során a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete előtt, ünnepélyes keretek között vették át a katasztrófavédelem új gépjárműveit az érintett igazgatóságok vezetői. Baranya megyét Mácsai Antal tű. ezredes, igazgató képviselte, mivel a Siklósi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság járműparkja egy új HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendővel bővült.

A HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendő kialakításakor a tervezők az ország úthálózatát, domborzati és időjárási viszonyait, valamint a tűzoltók igényeit egyaránt figyelembe vették. Az alvázat a Rába Járműgyártó Kft., a felépítményt pedig a BM HEROS Zrt. gyártja. A fecskendő négyezer liter vizet szállít. A tűzoltástechnikai berendezések alapját a hab előállítására is képes Rosenbauer NH 25 típusú szivattyú adja. Normál nyomásfokozatnál 10 bar nyomáson 2000 liter/perc, magas nyomásfokozatnál 40 bar nyomással 250 liter/perc víz szállítására képes. A jármű, amely hat tűzoltó és a számukra szükséges személyi és beavatkozói felszerelés szállítására alkalmas, nemcsak városi környezetben, hanem lakott területen kívül, akár nehéz terepviszonyok között is jól használható.


Forrás és kép: https://baranya.katasztrofavedelem.hu/23778/hirek/117170/uj-gepjarmufecskendovel-bovult-a-siklosi-hivatasos-tuzoltoparancsnoksag-jarmuparkja

Fotó: Jóri András BM OKF