Új gépjárműfecskendő a megyében

2016. december 28. 10:44

Tűzoltók sorakoztak fel december huszonkettedikén a gyulai vár előtt, ahol felszentelték, készenlétbe állították és bemutatták a magyar gyártású RÁBA-HEROS AQUADUX-X 4000-es típusú tűzoltó gépjárművet.

A rendezvény megnyitásaként Petróczki Zoltán Gábor, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, hogy külön öröm, hogy a fecskendő magyar gyártású és kiemelte, hogy a készenlétbe állított fecskendő nagymértékben emeli a lakosság biztonságát.

Dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta, hogy jeles alkalom ez a gyulaiak életében, hiszen az új gyulai tűzoltó autó az egész megyére nézve magasabb biztonsági szintet garantál az itt élők számára.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke, Tolnai Péter méltatta a tűzoltók munkáját. Kiemelte, hogy a tűzoltók az elkötelezett hivatástudatukkal teszik élővé ezt az eszközt, és az így válik igazán hatékonnyá a lakosság életének és anyagi javainak megóvása során.

Az ünnepi beszédeket követően a katolikus egyház plébánosa áldotta és szentelte meg a gépjárművet, majd Zanócz István tűzoltó alezredes, gyulai tűzoltóparancsnok mutatta be a gépjárműfecskendő legfontosabb technikai paramétereit és szakfelszereléseit.

A rendezvényt követően sajtótájékoztatóra került sor, ahol a meghívott vendégeket külön köszöntötte Tóth Tibor tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató. Beszédében hangsúlyozta, hogy a fejlődés, a fejlesztés és a minőség magasabb szintre emeléséről szólt a 2016-os év, melyben komoly szerepet vállalt Magyarország kormánya. Kiemelte, hogy a megyében ez a harmadik új, magyar gyártású fecskendő és reméli, hogy a jövőben még több ilyen gépjármű áll készenlétbe és teljesít szolgálatot a békési térségben.

A szót ezután Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere vette át, aki kiemelte, hogy tapasztalatai szerint a katasztrófavédelem rendszere megerősödött és hatékonyan látja el feladatait. Az állam biztosítja a tűzoltók hatékony munkavégzésének feltételeit, a katasztrófavédelem pedig garantálja az emberek biztonságát, amely az egyik legmagasabb szintű közszolgáltatás.

A rendezvényt követően a meghívott vendégek és az érdeklődők megtekinthették a gyulai vár előtt kiállított tűzoltó gépjárműveket.

Fotó: Baráth Ilona tű. fhdgy.


Forrás és kép: https://bekes.katasztrofavedelem.hu/23890/hirek/121547/uj-gepjarmufecskendo-a-megyeben