SAJTÓMEGHÍVÓ

2016. december 15. 09:42

2016-ban a katasztrófavédelemnél jelentős technikai fejlesztések zajlottak, idén már több ízben vehettek át új, hazai gyártású és felújított tűzoltógépjárműveket a katasztrófavédelem területi szervei. 2016-ban eddig 25 magyar gyártású tűzoltógépjárművel, 5 magasból mentő járművel, 14 speciális konténerrel, egy konténerszállító járművel és 5 felújított tűzoltójárművel bővült a katasztrófavédelem eszközparkja.

A hazai tűzoltógépjárművek sorozatgyártása és az eszközpark bővítése azóta is folyamatos, így december 20-án újabb 11 magyar tűzoltójármű átadására kerül sor. Ezek mellett egy magasból mentő járművet, egy felújított tűzoltójárművet és 7 olyan terepjárót is átadnak, amelyek a tűzoltásvezetői feladatokat ellátó katasztrófavédelmi műveleti szolgálatokhoz kerülnek.
Időpont:           2016. december 20. 11.00
Helyszín:         BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székháza
1149 Budapest, Mogyoródi út 43.
Az ünnepi rendezvényen dr. Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes mond beszédet és adja át az eszközöket. Az indítókulcsok átadását követően lehet megtekinteni a katasztrófavédelem székháza előtt kiállított tűzoltójárműveket.
A gépjárművek rendszerbe állításával tovább erősödik Magyarország tűzvédelme, a korszerű eszközök használatával hatékonyabbá válnak a beavatkozások, mindez pedig jelentősen hozzájárul a lakosság biztonságához.
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Mukics Dániel tűzoltó őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjét hívhatja a 0620 669 36 13-as számon.
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kommunikációs Szolgálata

Kapcsolódó dokumentumok:

Sajtómeghívó (2016.12.19.)