SAJTÓMEGHÍVÓ

2019. március 27. 09:10

EGY MILLIÁRD FORINT A BALATON RÉGIÓ BIZTONSÁGÁRA Új és korszerűsített eszközök rendszerbe állításával indul a 2019-es viharjelzési szezon. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül idén nyolc új viharjelző állomás létesül, a már működő telephelyek pedig a fejlesztéseknek köszönhetően modernizálódnak. Mindemellett a régió csaknem ötven új eszközzel, azon belül újonnan beszerzett járművekkel gyarapodik. A KEHOP-1.6.0-15-2017-00025 azonosítószámú európai uniós projekt támogatási összege 1 milliárd forint, a fejlesztések és a beszerzések várhatóan 2019 végéig megvalósulnak.

Mint minden évben, most is április elsején indul a viharjelzés az ország tavain, ami kiváló alkalmat teremt arra, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, a Balaton projekt konzorciumi partnerei bemutassák a régió biztonságának fejlesztését célzó uniós programot, az abban eddig elért eredményeket.
A rendezvényen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság két, a „Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése a Balaton régió területén” elnevezésű projekt keretében felújított gépjárműfecskendőt ad át használatra Balatonboglár és Balatonfüred önkormányzati tűzoltóságának. Az eseményen vesz át egy-egy kétéltű mocsárjárót Somogy, Zala és Veszprém megye katasztrófavédelmi igazgatósága, az új eszközökkel baj esetén a katasztrófavédelem egységei extrém, kritikus helyszíneken is képesek lesznek a lehető leggyorsabban beavatkozni.
A rendezvényen Bartók Péter tűzoltó ezredes, a BM OKF gazdasági főigazgató-helyettese, dr. Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke és Horváth László rendőr ezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság kapitánya tájékoztatja a megjelenteket.
A rendezvény időpontja: 2019. április 1. helyszíne: Szent Miklós személyhajó (Siófok, Krúdy sétány 2. BAHART Kikötő)

PROGRAM:
11:00 –12:00            TÁJÉKOZTATÓK, ÁTADÁS
12:00 –12:15            INTERJÚK

Kérem, hogy részvételi szándékát vagy távolmaradását a 20/669-3613-as telefonszámon március 29-ig jelezni szíveskedjen.

További információ kérhető Dóka Imre tűzoltó főhadnagy, helyettes szóvivőtől a 20/669-3613-as telefonszámon.

Budapest, 2019. március 27.

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kommunikációs Szolgálata


Kapcsolódó dokumentumok:

Sajtómeghívó (2019.09.19.)