Vízszállító gépjárművel gyarapodott a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

2019. július 16. 11:12

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság július 12-i kibocsátó ünnepségen hét duplafülkés, erdőtűz oltására alkalmas vízszállító és egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor jármű is rendszerbe állt.

Az ünnepség első részében hetvenkilenc, frissen végzett tűzoltó esküdött föl a hivatására, majd  hét duplafülkés, erdőtűz oltására alkalmas vízszállítót és egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor járművet is átadtak. A duplafülkés vízszállító gépjármű alkalmas arra, hogy vízszegény területeken biztosítsa a gépjárműfecskendők vízutánpótlását, használható egy teljes raj szállítására, de önálló beavatkozó járműként is bevethető az általános tűzoltási és az erdőtüzes oltási feladatok során. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága is gyarapodott egy-egy Renault-BM Heros duplafülkés vízszállítóval. A résztvevők az ünnepség záróakkordjaként megtekintették az új járműveket.

 A katasztrófavédelem május 9-én több mint 1 milliárd forint értékben 26 új gépjárművet adott át. Akkor tíz kritikusinfrastruktúra-bevetési egység (KIBE jármű), négy szimplafülkés erdőtüzes vízszállító, hat duplafülkés erdőtüzes vízszállító, öt gyorsbeavatkozó jármű és egy magasból mentő tűzoltógépjármű állt szolgálatba.

Fotó: Szőke Péter/BM OKF