Új vízszállítóval gyarapodott az igazgatóság járműparkja

2019. július 16. 13:16

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon az újonnan kiképzett tűzoltók június 12-ei kibocsátó ünnepségén hét duplafülkés, erdőtűz oltására alkalmas vízszállító és egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor jármű is rendszerbe állt.

A tiszthelyettesi fogadalomtételt és az újdonsült kollégák köszöntését követően Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, főigazgató-helyettes hét megyei igazgatóság – köztük a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - részére adott át ünnepélyes keretek között egy-egy duplafülkés vízszállítót, valamint a Katasztrófavédelmi Oktatási Központnak egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor gépjárművet.

A kibocsátó ünnepség alkalmával igazgatóságunk így nemcsak nyolc újonnan kiképzett tűzoltóval, hanem egy erdőtűz oltására alkalmas duplafülkés vízszállító gépjárművel is gazdagodott. A vízszállító jármű alkalmas arra, hogy vízszegény területeken biztosítsa a gépjárműfecskendők vízutánpótlását, de használható egy teljes raj szállítására és önálló beavatkozó járműként is bevethető az általános tűzoltási és az erdőtüzes oltási feladatok során.

A sikeres kezelői vizsgákat és a jármű rendszerbeállítását követően a készenlétben álló duplafülkés vízszállító tovább növeli a megye biztonságát, jól szolgál megyénk tűzvédelmének további erősítésére.