Új raktárral bővült a katasztrófavédelem logisztikai bázisa - közlemény

2019. november 08. 14:34

Csaknem kétszázmillió forintos uniós beruházás keretében készült el Budapest tizenhetedik kerületében a katasztrófavédelem új központi raktára. A nyolcszáz négyzetméteres, a kor követelményeinek megfelelő építményben egyebek mellett az árvízvédelemhez szükséges készleteket tárolják majd.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának Ferihegyi úti bázisán november hetedikén tartott ünnepélyes átadáson Bartók Péter tűzoltó dandártábornok, az országos katasztrófavédelmi főigazgató gazdasági helyettese emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban világszerte átalakult a biztonság és a veszélyeztetettség fogalma, egyre-másra jönnek a hírek a különféle katasztrófákról, a klímaváltozás miatt hirtelen kialakuló káresetekről. "Mindezekre figyelemmel felértékelődik egy olyan logisztikai ellátórendszer, amely alkalmas arra, hogy a védekezés és a helyreállítás időszakában a megfelelő minőségben, mennyiségben, helyen és összetételben biztosítsa a szükséges eszközöket" – fogalmazott a főigazgató-helyettes.

Az új raktárcsarnok alkalmas arra, hogy a benne tárolni kívánt szakanyagokat, így például a mobilgátakat, szivattyúkat, homokzsáktöltőket, védőfelszereléseket szükség esetén gyorsan útnak lehessen indítani oda, ahol azokra éppen szükség van.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00018 azonosítószámú, "Logisztikai raktárcsarnok építése" elnevezésű projekt támogatási összege 199 és félmillió forint.