Meghívó a logisztikai csarnok átadására

2019. november 05. 13:05

Új, nyolcszáz négyzetméteres raktárcsarnok épült a katasztrófavédelem logisztikai bázisán. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult „Logisztikai raktárcsarnok építése” projekttel korszerűsödött a katasztrófavédelem jelenlegi budapesti, központi raktárbázisa, egyben jelentősen megnövekedett a szervezet tárolókapacitása.

Az építmény csaknem nyolcszáz négyzetméteres, hat méter belmagasságú és fűthető. A fejlesztés eredményeként egy helyen tárolhatók a jelenleg több, különböző bázison lévő készletek. Az épületben helyet kapnak a mobilgát-készletek dunai védekezési vonalra telepítendő elemei, a központi polgári védelmi mentőegységek anyagi, technikai készletei, valamint személyi védőfelszerelései.
A befejeződött projekt kiemelt jelentőségű, hiszen a katasztrófavédelem alapvető rendeltetése a lakosság élet- és vagyonbiztonságának megóvása, a nemzetgazdaság és a kritikusinfrastruktúra-elemek biztonságos működésének garantálása. Rendkívüli helyzetekben többnyire jelentős erőkre és eszközökre van szükség, hiszen akár több száz, vagy ezer embert kell kitelepíteni, gondoskodni kell az ideiglenesen otthon nélkül maradottak elhelyezéséről és ellátásáról, ugyanígy a beavatkozásban résztvevőkről is.
A KEHOP-1.6.0-15-2016-00018 azonosítószámú projekt támogatási összege 199,5 millió forint.
Az új csarnok ünnepélyes átadásának időpontja: 2019. november 7. 13.00 óra, helyszíne: a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ Raktárbázisa (1176 Budapest, Ferihegyi út 264.).
A csarnokot átadja Bartók Péter tűzoltó dandártábornok, a BM OKF gazdasági főigazgató-helyettese.
 
PROGRAM:

13:00-13:30              ÜNNEPÉLYES ÁTADÁS
13:30 órától             BEJÁRÁS

 

További információ kérhető Mukics Dániel tűzoltó őrnagy, szóvivőtől a 20/669-3613-as telefonszámon.

 

Megtisztelő jelenlétére számítunk!