Sikeresen levizsgáztak

2019. április 29. 12:49

Március elején kárfelszámoláshoz használható eszközökkel gyarapodott nyolc Komárom-Esztergom megyei önkéntes mentőszervezet. Az eszközátadó ünnepség, majd képzés keretében lebonyolított felkészítést követően, vizsga várt a mentőszervezetekre, amelyre április 26-án került sor a Tatabánya Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú projekt keretében beszerezhető eszközök révén bővült az önkéntes szervezetek ár- és belvízkárok enyhítését célzó technikai készlete. Az uniós projekt célja, hogy az önkéntes mentőszervezetek hatékonyabban készülhessenek fel a kárfelszámolás során adódó feladatokra, modern eszközparkkal, korszerű tudással felvértezve kapcsolódjanak be a mentés, kárenyhítés és helyreállítás munkálataiba, támogatva a katasztrófavédelem munkáját.

A vizsga elméleti és gyakorlati részből állt. Az eseményen a Katasztrófavédelmi Oktatási Központból két fő, valamint Horváth-Gál Imre tű. százados, Csordás János tű. alezredes és Fodor Sándor c. tű. főtörzszászlós vizsgáztatták a résztvevőket.

A nyolc mentőcsoport mind az elméleti, mind a gyakorlati vizsgarészt sikeresen teljesítették.


Fotó: Csordás János tű. alezredes