Áramfejlesztőket és szivattyúkat kaptak az önkéntes mentőszervezetek

2019. március 05. 11:36

Kárfelszámoláshoz használható eszközökkel gyarapodott nyolc Komárom-Esztergom megyei önkéntes mentőszervezet. Az eszközöket ünnepélyes keretek között vették át a szervezetek képviselői március 04-én az igazgatóságon.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú projekt keretében beszerezhető eszközök révén bővül az önkéntes szervezetek ár- és belvízkárok enyhítését célzó technikai készlete, mindemellett az önkéntesek számára az új eszközök alkalmazásához kapcsolódó képzések is elérhetővé válnak. Az uniós projekt célja, hogy az önkéntes mentőszervezetek hatékonyabban készülhessenek fel a kárfelszámolás során adódó feladatokra, modern eszközparkkal, korszerű tudással felvértezve kapcsolódjanak be a mentés, kárenyhítés és helyreállítás munkálataiba, támogatva a katasztrófavédelem munkáját. A támogatás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósul meg, országosan összesen 1 milliárd 500 millió forint értékben.

Az átadó ünnepséget Kelkó Balázs tű. alezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, majd átadásra kerültek az új eszközök az önkéntes mentőszervezeteknek.

A Brigetio Járási Mentőcsoport részére két szivattyú és két áramfejlesztő berendezés került átadásra, valamint egy-egy zagyszivattyú és áramfejlesztő berendezést kapott további két járási mentőcsoport (Kincsem Járási Mentőcsoport, Vértes Járási Mentőcsoport) és öt települési mentőszervezet (Császár Települési Mentőcsoport, Komárom Települési Mentőcsoport, Sárisáp Települési Mentőcsoport, Tatabányai Települési Mentőcsoport és Tokod Települési Mentőcsoport).

Fotó: Józan Tímea