Áramfejlesztőket és szivattyúkat kaptak az önkéntes mentőszervezetek

2019. február 22. 13:31

Fejlesztési lehetőségekkel támogatja az önkéntes mentőszervezeteket a katasztrófavédelem. A támogatás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósul meg, összesen 1 milliárd 500 millió forint értékben.

Az Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése című KEHOP 1.6.0-15-2016-00017 projekt célja az, hogy az önkéntes mentőszervezetek hatékonyabban készülhessenek fel a kárfelszámolás során adódó feladatokra, modern jármű- és eszközparkkal, korszerű tudással felvértezve kapcsolódjanak be a mentés, kárenyhítés és helyreállítás munkálataiba. Az év folyamán a katasztrófavédelem országszerte összesen ötszázhúsz szivattyút és áramfejlesztőt juttat el az országban működő önkéntes csoportokhoz.

A pályázat keretein belül az új eszközök alkalmazásához kapcsolódó képzések is megkezdődtek a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban, ahol a hét közepén húsz mentor felkészítése indult el. Május végéig a mentorok az ország minden részébe eljutnak, hogy helyben képezzék ki a mentőszervezetek önkénteseit.

Jász-Nagykun-Szolnok megyéből kilenc önkéntes mentőszervezet jut összesen huszonhét eszközhöz. Ezek közül a szivattyúk, áramfejlesztők és a világítóberendezések már megérkeztek, a héten meg is kapják azokat az önkéntesek.

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok MKI