Sikeres vizsgát tettek a mentőcsoportok tagjai

2019. március 25. 09:14

Települési és járási szintű mentőcsoportok tagjai vizsgáztak március huszonharmadikán a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Mint arról már megelőzően is írtunk, kárfelszámoláshoz használható eszközökkel gyarapodott tizenkettő Békés megyei önkéntes mentőszervezet. Az eszközöket a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott ünnepségen vehették át a szervezetek képviselői március másodikán. Összesen harminckettő kárfelszámolásban használható eszköz talált gazdára az ünnepségen.

A rendezvény része annak az uniós projektnek, amelynek keretében idén országszerte összesen kétszáz önkéntes mentőcsoport jut új eszközökhöz, modern járművekhez és felszerelésekhez, valamint képzési lehetőségekhez. Fejlesztési lehetőségekkel támogatja az önkéntes mentőszervezeteket a katasztrófavédelem. A támogatás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósul meg, összesen 1 milliárd 500 millió forint értékben.

A pályázat keretein belül az új eszközök alkalmazásához kapcsolódó képzések is levezetésre kerültek igazgatóságunk előzetesen mentori képzésen felkészített kollégái által. A felkészítés során igazgatóságunkon megtartásra került az elméleti képzés, amelyet a megye több térségében tartott gyakorlati oktatás egészített ki. A továbbképzés befejeztével a részvevők a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kijelölt vizsgáztatói előtt sikeresen számot adtak tudásukról mind elméletben, mind gyakorlatban.

Fotó: Majoros Zsolt tű. alez. - Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség