A sajtó képviselői tekinthették meg elsőként a kiskőrösi laktanyát

2020. augusztus 07. 13:15

A csaknem teljesen kész épületben különleges látogatást tehettek a sajtó képviselői. Az átadást megelőző pénteki sajtóbejáráson az újságírók a kulisszák mögé tekinthettek, ezáltal arról is meggyőződtek, hogy a zöldmezős beruházásként elkészült ingatlanegyüttes a legkorszerűbb technológiákkal és berendezésekkel szolgálja ki az ott szolgálatot teljesítő tűzoltókat.

Szimbolikus összriasztással kezdődött a pénteki sajtóbejárás az új kiskőrösi laktanyában. A szignál egyelőre nem a tűzoltóknak szólt, hanem azoknak az újságíróknak, akik az átadás előtt betekinthettek a modern, minden igényt kiszolgáló laktanya életébe.

A felnyíló szertárkapuk, a modern technológia, az épület kialakítása lenyűgözte az újságírókat, fotósokat és operatőröket. Őket Paksi Dénes tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok kalauzolta, a látogatás a szerállásban kezdődött és az emeleti helyiségekben ért véget. A parancsnok elmondta, hogy a kiskőrösi laktanyában kialakított feltételek minden várakozást felülmúltak, a tűzoltók napi munkáját támogató eszközök és berendezések a legmodernebb kor követelményei szerint szolgálják a munkát és a biztonságot. A tömlőszárító és a palacktöltő-kompresszor csak egy része azoknak a segítő, támogató berendezéseknek, amelyek révén még hatékonyabbá, gyorsabbá válik a beavatkozás. A laktanyában összesen 39 tűzoltó lát majd el készenlétet, az őket kiszolgáló helyiségek mellett három szerállás és egy járműmosórészleg épült. Mindemellett a szertárban minden, a tűzoltók speciális felszereléseinek kezeléséhez, tárolásához, karbantartásához szükséges berendezés is a rendelkezésre áll, mindennek köszönhetően rövidebb idő alatt érkeznek a tűzoltók például Akasztóra, Csengődre és Soltszentimrére.

A „Tűzoltólaktanyák kialakítása – Kiskőrös tűzoltóság” elnevezésű KEHOP-1.6.0-15-2016-00015 azonosítószámú projekt 919 millió 847 ezer 409 forint vissza nem térítendő uniós támogatásból valósult meg. A létesítmény egy új, több mint ezer négyzetméteres tűzoltólaktanyát és egy raktárépületet foglal magában. A parancsnoki épületszárnyban irodákat, 24 órás szolgálatot ellátó hírközpontot és szolgálati helyiségeket, valamint raktározást, tárolást szolgáló helyiségeket alakítottak ki. 

Fotó: Szőke Péter – BM OKF