SAJTÓMEGHÍVÓ - ÚJ ÉPÜLETBE KÖLTÖZIK A KISKŐRÖSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁG

2020. augusztus 06. 16:27

A „Tűzoltólaktanyák kialakítása – Kiskőrös tűzoltóság” elnevezésű KEHOP-1.6.0-15-2016-00015 azonosítószámú projekt 919 millió 847 ezer 409 forint vissza nem térítendő uniós támogatásból valósul meg. A katasztrófavédelem hatékonyságát növelő zöldmezős beruházás keretében egy, a kor szakmai elvárásainak megfelelő, korszerű és gazdaságosan fenntartható ingatlan épül Kiskőrösön, amelyik amellett, hogy erősíti a térség mentő tűzvédelmét, a városképbe is jól illeszkedik.

A létesítmény egy új, több mint ezer négyzetméteres tűzoltólaktanyát és egy raktárépületet foglal magában. A parancsnoki épületszárnyban irodákat, 24 órás szolgálatra alkalmas hírközpontot és szolgálati helyiségeket, valamint raktározást, tárolást szolgáló helyiségeket alakítottak ki. A laktanyában összesen 39 tűzoltó lát el készenlétet, az ő munkájukat támogató kiszolgáló helyiségek mellett három szerállás és egy járműmosórészleg épült. A szertárban minden, a tűzoltók speciális felszereléseinek kezeléséhez, tárolásához, karbantartásához szükséges berendezés a rendelkezésre áll, ennek köszönhetően az egységek rövidebb idő alatt érkezhetnek például Akasztóra, Csengődre és Soltszentimrére.

A laktanya sajtóbejárására ezúttal meghívom!

 A rendezvény ideje: 2020. augusztus 7.

Helyszíne: Kiskőrös, Dózsa György út, 85.

PROGRAM:

11:00 -11:30           ÉPÜLET BEMUTATÁSA

11:30 -12:00           INTERJÚK

További információ kérhető a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől, Kovács Andrea tű. tű. főhadnagytól, a 20/500 9560-as telefonszámon. 

Megtisztelő jelenlétére számítunk!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kommunikációs Szolgálata