Megjelent a pécsi laktanya építésére vonatkozó közbeszerzési felhívás

2018. augusztus 08. 09:15

Az érdeklődő kivitelezők pályázatát a katasztrófavédelem szeptember 3-ig várja, a helyszín bejárására az ajánlattevőknek augusztus 16-án van lehetőségük.

A baranyai megyeszékhely tűzoltóságának korszerűsítése már jó ideje fontos kérdés. A megoldást az az európai uniós finanszírozású projekt jelenti, amelynek keretében Pécsett nemcsak modern tűzoltólaktanya épül, hanem megfelelő elhelyezést nyer a katasztrófavédelmi kirendeltség és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság is.

A folyamat újabb szakaszába lépett, hiszen a https://www.kozbeszerzes.hu/adatbazis/megtekint/hirdetmeny/portal_13208_2018/ linken megjelent a kivitelezési közbeszerzési felhívás. Az érdeklődők augusztus 16-án 11 órától bejárhatják a helyszínt, a pályázatokat szeptember 3-án 13 óráig lehet beadni.

A dokumentumból kiderül, hogy a KEHOP-1.6.0-15-2016-00013 azonosítószámú projekt keretében az Engel János utcában két ütemben valósul meg a beruházás: előbb megépül a több mint négyezer-négyszáz négyzetméteres új laktanyaépület, a második ütemben pedig a meglévő épületrész bontására és átalakítására kerül sor.

Az első ütemben megépítendő új laktanyában tíz szerállás kap helyet, az épületben együtt működik majd a hivatásos tűzoltóság és a megyei igazgatóság. A kivitelezőnek gondoskodnia kell a szükséges elektromos, gépészeti, gyengeáramos (tűzjelző, hangosítás, strukturált hálózat, vagyonvédelmi és beléptető rendszer, CCTV, épületautomatikai), kertészeti, útépítési és forgalomtechnikai munkákról, és a feladat része a tűzoltótechnológia beszerzése, beszerelése és üzembe helyezése is.

A második ütemben az átalakításra váró, részben lebontandó régi laktanya udvarszintjén kilenc szerállást kell kialakítani, itt kapnak helyet a raktárhelyiségek, a legénység számára kialakított konditerem a szükséges öltözőkkel, vizesblokkokkal, szertárral, valamint egy teakonyha pihenővel. Szintén ebben az épületszárnyban lesz az aggregátorhelyiség, a távhőközpont és két műhely is.

A közbeszerzési felhívás szerint a nyertes ajánlattevőnek úgy kell majd végeznie a munkát, hogy az első ütem alatt a tűzoltóságnak zavartalanul kell működnie.

A közbeszerzési eljárásról bővebb információ Novák Zoltánnál kérhető a +36 14694427-os telefonszámon, vagy a mbygna.abinx@xngirq.tbi.uh e-mail címen.