Átadták a katasztrófavédelem új logisztikai raktárcsarnokát

2023. november 07. 13:02

A KEHOP-1.6.0-15-2022-00030 Logisztikai raktárcsarnok építése – II. projekt keretében európai uniós forrásból újabb logisztikai raktárcsarnok épült a központi raktárbázis területén. A projekt 420 millió forintos, vissza nem térítendő támogatással valósult meg.

Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja kiképző- és raktárbázisán október 24-én átadták az új logisztikai raktárcsarnokot.

A katasztrófavédelem tizenhetedik kerületében lévő központi raktárbázisán 2019 végén vették használatba az első, európai uniós projektből felépített csarnokot. A jelenlegi, KEHOP-1.6.0-15-2022-00030 Logisztikai raktárcsarnok építése II. projekt a korábbi kapacitásokat bővíti. A most átadott létesítmény hasonlít az előzőhöz, nagyjából hétszázkilencven négyzetméteres, hatméteres belmagasságú, fűthető könnyűszerkezetes csarnok. A jelentős karbantartást nem igénylő raktárépület tetejére telepített napelemekkel részben biztosítható a fűtés és az elektromosenergia-ellátás. A csarnokot targoncás, raklapos rakodásra alkalmas állványrendszerrel, belső világítással, rakodást, árufogadást, kiadást segítő elektromos raktárkapukkal szerelték fel.

Itt kapnak helyet a Belügyminisztérium Állami Céltartalék részét képező védekezési anyagok, eszközök, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság részére raktározott anyagok, valamint a korszerűtlen, nehezen megközelíthető sződligeti raktárban tárolt ár-, illetve belvízvédekezési anyagok, eszközök. A projekt keretében elektromos villástargoncát is beszerzett a szervezet. Az új raktárcsarnokban összevontan tárolt készletek lehetővé teszik a központi szervek gyorsabb reagálását és a műveletek logisztikai támogatásának mihamarabb történő elkezdését.

 A projekt az Európai Unió 420 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásában valósult meg.

A beruházásról bővebben a projekt aloldalán olvashatnak.

További információ kérhető: Mukics Dániel tűzoltó alezredestől, a 20/669-3613-as telefonszámon.