Hírek aloldal fejlécképe

Kéményseprő hírek

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel 2021. július 22.

Nyáron is szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk, hiszen ha jól működik a házunk kéménye, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és szeretteinket. Ne várjunk őszig, foglaljunk időpontot minél hamarabb. A kéményseprők a fűtési szezonon kívüli is elérhetők, ajánlott ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes kéményellenőrzést. Ilyenkor gyorsabb az ügyintézés, a várakozási idő rövidebb, a nyári szabadságok miatt pedig könnyebb megfelelő időpontot találni a kéményseprők fogadására.

Öt éve vette át a kéményseprőipari szolgáltatást a katasztrófavédelem 2021. július 01.

2016. július elsején indultak útjukra a katasztrófavédelem kéményseprői, hogy a lakosság szolgálatában eleget tegyenek a szervezetre szabott új közfeladatnak. Az indulás pillanatában az ország tizenöt megyéjének ezernyolcszázharmincöt településén lévő 1,8 millió kémény tartozott a katasztrófavédelem ellátási körébe. Ma már tizenhét megye 2682 településén és a fővárosban végzi a szervezet a lakossági ingatlanok kéményellenőrzési és tisztítási feladatait, ami összesen 3,4 millió égéstermék-elvezetőt jelent.

Holnaptól a katasztrófavédelem kéményseprői ellenőrzik a budapesti kéményeket 2021. április 30.

2021. május 1-től a katasztrófavédelem kéményseprői végzik a fővárosban a lakossági kéményseprőipari közszolgáltatást, ezzel tovább bővül a katasztrófavédelem kéményseprési ellátási területe.