Tejjel a tűzvédelemért!

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az Alföldi Tej Kft-vel kötött támogatási megállapodás alapján 2021-ben tejesdobozokon is kampányol az állampolgárok biztonságáért, a tűzmegelőzés fejlesztéséért.

A közös megelőző kampány négy tűzmegelőzési témakört ölel fel. Télen a szén-monoxid-mérgezések megelőzési lehetőségeire, tavasszal a szabadtéri tüzek, nyáron a lakástüzek megelőzésére, ősszel pedig a fűtési szezon veszélyeire fogjuk hasonló módon felhívni a figyelmet a boltok polcain elérhető tejesdobozok közvetítésével. Naponta mintegy negyvenezer tejesdobozon lesz olvasható az Országos Tűzmegelőzési Bizottság üzenete.

Az Alföld Tej Kft-vel közösen készített videón a 2,8%-os Magyar Tej dobozain a lakástüzek megelőzésének fontosságára hívjuk fel a figyelmet.

Tesztek:

Tesztelheti a lakástüzek megelőzésével kapcsolatos tudását

Más témában további tűzvédelmi tesztek érhetőek el.

Filmek:

A lakástüzekről, illetve azok megelőzéséről az alábbi rövid, beharangozó filmet tekintheti meg.  

A teljes lakástüzekről szóló, 360 fokos látószögű kamerával forgatott, virtuális valóság (VR) film az alábbi linken tekinthető meg.

A füstérzékelő használatának fontosságáról az alábbi videóban talál hasznos információkat.

Kiadványok, tájékoztatók:

A lakástüzek megelőzésével és kezelésével kapcsolatban az alábbi linken talál bővebb információt.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Területi Tűzmegelőzési Bizottság kiadványa - „A lakástüzek megelőzhetők” – címen az alábbi linken tekinthető meg.

A lakástüzek megelőzésében jelentős szerep hárul az égéstermék elvezetők (kémények) ellenőrzésére, tisztítására, melyről részletes információ az alábbi linkeken olvasható:

Csak a fűtési szezonnak van vége, a szén-monoxid veszélye marad

Kéményseprő brosúra