Ismét TFA Szombathelyen

2024. május 08. 07:16

Hogy ki lesz az ország legerősebb tűzoltója, az idén is emberfeletti küzdelemben dőlhet el. A június 21-én, Szombathelyen megrendezendő versenyre már lehet jelentkezni.

A „TFA-FCC HUNGARY-Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóverseny nemcsak magyar, hanem nemzetközi viszonylatban is igazi megméretés a tűzoltók körében. Állóképesség, kitartás és koncentráció is kell ahhoz, hogy a sportolók teljes védőfelszerelésben, időkeretek között teljesítsék a speciális versenypályát. A tavalyi évhez hasonlóan a nemzetközi viadal helyszíne ismét a szombathelyi Fő tér lesz, ahol valóságos akadálypályán mutathatják be az indulók, hogy mire is képesek. A versenyre nők és férfiak egyaránt jelentkezhetnek, legyen szó hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltókról. 

A TFA (Toughest Firefighter Alive) indulóinak – az elmúlt évektől eltérően – idén egyetlen versenypályára kell összpontosítaniuk, az úgynevezett Firefighter Combat Challenge feladatokkal kell megküzdeniük. Ezek hasonlítanak azokhoz, amelyekkel a munkájuk során nap mint nap találkoznak. A próbatételek között szerepel tizenkét méter magas állványra feljutás, gerendadarab kalapálása, úgynevezett „C” sugárral célba lövés, majd, már erejük fogytán egy nyolcvan kilogrammos bábut is be kell húzniuk a célba.  

A versenyt idén is gazdag kísérőprogramokkal teszik színesebbé a szervezők. Szakmai bemutatókkal, családi és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A részletekről folyamatosan beszámolunk a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján és a katasztrófavédelem közösségimédia-felületein. 

A versenyre a nevezési felületen lehet regisztrálni. 

Fotó: Szőke Péter BM OKF