Tíz kéményseprő tett sikeres vizsgát

2024. április 25. 13:21

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének kibocsátó ünnepségén vehette át a szakképzettségről szóló dokumentumot az a tíz új szakember, aki április 23-24-én sikeres kéményseprőszakmai vizsgát tett a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ (KOK) péceli tanintézetében.

Az újdonsült kéményseprők 2023. november 6-án az új oktatási rendszerben indított kéményseprő szakképesítés megszerzésére irányuló harmadik szakmai képzés keretein belül kezdték meg tanulmányaikat. A képzés 2024. április 18-ig tartott, ezt követően, április 23-án és 24-én a vizsgázók a kéményseprőipari tevékenységek elméletéből és gyakorlati feladataiból adtak számot. A vizsgára jelentkező tíz szakember mindegyike sikeresen teljesítette a feladatokat, így tanáraik és a vizsgáztatók elismerése mellett átvehették a szakképesítésüket igazoló dokumentumot. 

 A rendezvényen részt vett Tóth László tűzoltó ezredes, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprőipari igazgatóhelyettese, Völgyesi Tünde tűzoltó alezredes, a KOK kéményseprőipari szakcsoportjának a vezetője, és a kéményseprőipari szakcsoport tanárai. A vizsgabizottságot Nyirádi Hajnalka, Farkas József és Gyurkovics Péter alkotta.