Újabb püspökladányi győzelem Csókakőn

2024. április 18. 15:26

A bajnoki címüket megtartva idén is a Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltók győzedelmeskedtek az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen április 18-án. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes határában, Csókakőn.

A résztvevőket Fűrész György, a település polgármestere üdvözölte, majd Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettes nyitotta meg a rendezvényt. Köszöntőjében kiemelte, hogy a mozgás mellett ezek a versenyek kitűnő alkalmat teremtenek az ország különböző pontjain szolgáló tűzoltóknak a találkozásra, a közös, jó hangulatú sportolásra. Az ezredes örömét fejezte ki, hogy többen rendszeres, visszatérő résztvevői a bajnokságnak.

A tízéves múltra visszatekintő versenyen ezúttal kilenc csapat állt rajthoz. A tűzoltók kétszer teljesíthették időre a feladatot, és a végeredménynél a kedvezőbb futamot vették figyelembe. A rajtra a versenyzők mindent beleadva a kismotorfecskendő előtti felszerelésekből osztott sugarat és a vízzel teli tartályhoz táplálást szereltek annak érdekében, hogy a sportpálya túlsó végén felállított céltáblákat megtöltsék vízzel. A véghajrában a vízsugarak célba juttatását az időnkét felerősödő szél nehezítette, ám a gyorsaság, a szakszerűség és a csapatmunka ezúttal is diadalmaskodott.

A bajnokságon huszonkilenc másodperces idővel a Hajdú-Bihar vármegyei püspökladányi tűzoltók érték el az első helyezést, a második helyen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tizenegyedik kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokságának a csapata végzett, a bronzérmet a Fejér vármegye színeiben versenyző székesfehérvári tűzoltók szerezték meg.

A Csókakői Önkéntes Tűzoltó Egyesület által a legjobb csapatnak felajánlott különdíjat szintén Hajdú-Bihar vármegye vihette haza.

A díjakat és az emléklapokat Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér vármegyei katasztrófavédelmi igazgató adta át, megköszönte a sportszerű versenyzést, és a csapatoknak jó felkészülést kívánt a nyáron megrendezésre kerülő országos tűzoltósport-versenyre, amelynek egyik önálló versenyszáma éppen a kismotorfecskendő-szerelés.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados