Tudományos sikerek

2024. április 12. 08:44

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán idén tavasszal is megrendezték az Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát, amelynek három tagozatában összesen tizenhét pályaművet mutattak be a tudományos élet iránt érdeklődő hallgatók, köztük a Katasztrófavédelmi Intézet diákjai is.

A résztvevők április negyedikén tárták pályázatuk kutatási eredményeit tagozatuk bírálóbizottsága elé. A Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói a közrendvédelmi és katasztrófavédelmi tagozatban – összesen két pályamunkában – a szakterületüknek megfelelő tudományos szempontból vizsgálódtak, számot adva ezzel a tananyagon felüli szakmai és tudományos ismereteikről, előadói képességeikről.

A megméretést követően, április tizenegyedikén tartották az ünnepélyes eredményhirdetést, amelyen prof. dr. Kovács Gábor r. vezérőrnagy, a kar dékánja köszöntötte a résztvevőket. A közrendvédelmi és katasztrófavédelmi tagozatban a katasztrófavédelem alapszakos, nappali tagozaton Esztergályos Fanni Gréta tű. tisztjelölt (témavezetője: dr. Rácz Sándor tű. őrnagy) érte el a második helyezést. 

A katasztrófavédelem szakos hallgatók kiemelkedő pályamunkájának elismeréseként a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Góra Zoltán tű. altábornagy által felajánlott különdíjat Ördög István tű. ezredes, az Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont főosztályvezetője adta át Papp Réka tű. tisztjelöltnek, konzulense, dr. Dobor József tű. alezredes pedig főigazgatói elismerő oklevelet kapott.

A TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség által felajánlott különdíjat a szövetség elnöke, Lestyán Mária nyújtotta át kiemelkedő pályamunkájáért Esztergályos Fanni Grétának. 

A pályamunkájukat bemutató katasztrófavédelem szakos hallgatók 2025 tavaszán részt vehetnek majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának 37. Országos Tudományos Diákköri Konferenciáján is.

Fotó: Ambrusz József tű. ezredes