A legmodernebb laktanya volt a továbbképzés helyszíne

2024. április 05. 09:07

A katasztrófavédelmi igazgatóságok tűzoltósági főfelügyelői részére tartott április 4-én továbbképzést az országos tűzoltósági főfelügyelőség, a rendezvénynek az októberben átadott új kecskeméti katasztrófavédelmi objektum adott otthont.

Az első féléves továbbképzés résztvevőit Huszár Tibor tű ezredes, Bács-Kiskun vármegyei igazgató köszöntötte, majd a képzést Fülep Zoltán tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő nyitotta meg. A tábornok bevezetőjét követően Ördög István tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oktatási főosztályának vezetője a tűzoltók vezetéstechnikai és duális képzésével kapcsolatos feladatokról beszélt. 

Juhász Attila tű. őrnagy, a tűzmegelőzési főosztály helyettes vezetője és Korbely László tű. őrnagy, a tűzoltósági főosztály munkatársa az aktuális hatósági feladatokról és a tűzeseti műszaki mentési adatlapok terén bekövetkezett változásokról tartott előadást. Szintén a tűzoltósági főosztálytól Nagy Péter tű. alezredes a tűzvizsgálattal kapcsolatos kérdésekről tartott tájékoztatót.

A továbbképzés következő részében Juhász Károly tű. alezredes, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője a visegrádi Silvanus Hotel március 9-én bekövetkezett tűzesetével kapcsolatos tapasztalatokról számolt be a főfelügyelőknek. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elmúlt évi tevékenységéről és a soron következő feladatokról Hajdú Rózsa tű. főhadnagy, a BM OKF tűzvédelmi főosztály munkatársa tartott előadást. 

A továbbképzés zárásaként Tóth Imre tű alezredes, Bács-Kiskun vármegyei tűzoltósági főfelügyelő és Dobai Gergely tű. alezredes, kecskeméti tűzoltósági felügyelő bemutatta a 2023. október 17-én átadott új, korszerű laktanyát, amely a hivatásos tűzoltó-parancsnokságon kívül a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak és a kecskeméti katasztrófavédelmi kirendeltségnek is otthont ad.

A szakmai nap konzultációval, a szakterület aktuális feladatainak meghatározásával, szakterületi kérdésekkel, végül az országos tűzoltósági főfelügyelő zárszavával ért véget.

Fotó: BM OKF Tűzoltósági Főosztály