Kezdődik a GrimpDay

2021. szeptember 08. 10:18

A belgiumi GrimpDay közösségi oldalán már pereg a visszaszámláló, hiszen szeptember nyolcadikán ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is megkezdődik a kötéltechnikai világverseny.

A HUNOR kötéltechnikai csapata két napja érkezett meg, a technikai előkészületek után a Covid-teszt következik. A csapatok nem ismeretlenek egymás előtt, hiszen egész évben figyelték, mit és hogyan gyakorolnak a versenytársak, ki milyen megméretésen vett részt, vagy milyen új felszerelést, eszközt tesztelt. A hangulat barátságos és oldott, a festői szépségű Namur a legszebb arcát mutatja ősszel. 

A magyar csapat komoly kihívónak számít, bár a tagok, bevallásuk szerint nem ellenfélnek, hanem sokkal inkább partnernek tekintik a versenytársakat. 

A csapat tagjai várhatóan egyéni, páros, valamint csapatfeladatokat is kapnak majd, teher és hordágy mozgatását is meg kell oldaniuk, mindeközben arra is figyelniük kell, hogy miként gazdálkodnak az idővel. Váratlan helyzetekre is készülhetnek, hiszen a versenyek forgatókönyve több olyan szituációt is tartalmaz, amelyet nem ismerhetnek előre. A magyarok 2019-ben négy kontinens tizenhárom országának harminc mentőcsapata között a második helyezést szerezték meg.